Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetio vukovar

Britanski veleposlanik: Pomoći ćemo vam da postanete dio EU

david slinn
Luka Stanzl/PIXSELL
12.11.2012.
u 15:17

Tijekom posjeta Slinn je položio vijenac i odao počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a posjetio je i Spomen-dom Ovčaru.

VUKOVAR – Na državnoj razini Velika Britanija želi Hrvatskoj na politički način pomoći da postane uspješna 28. članica EU, a na lokalnoj razini želimo vam prenijeti svoja znanja i iskustva u korištenju fondova EU, rekao je veleposlanik Velike Britanije David Slinn koji je posjetio Vukovar  i Vukovarsko-srijemsku  županiju. Tijekom posjeta Slinn je položio vijenac i odao počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a posjetio je i Spomen-dom Ovčaru.

Nazočio je i otvaranju izložbe fotografija u Gradskom muzeju Vukovar pod nazivom Snaga paraolimpizma čiji je autor fotoreporter Hine Damir Senčar. Prethodno se susreo s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom i županom Božom Galićem s kojima je razgovarao o aktualnoj političkoj, gospodarskoj i kulturnoj situaciji u gradu, ulasku Hrvatske u EU, britanskoj potpori te mogućoj suradnji.

– U bivšoj smo Jugoslaviji bili drugi najbogatiji grad, gospodarski se oporavljamo i prema pokazateljima sada smo na 14. mjestu u Hrvatskoj. Želja nam je, s obzirom na naše potencijale, uskoro doći na peto mjesto, a potom i ponovno na prvo – rekao je Sabo. I Galić je potvrdio da nam Velika Britanija daje punu potporu kao i da dobro poznaje našu situaciju i ono što radimo za bolji život na ovim prostorima.

Komentara 4

SE
sestrićna
15:39 12.11.2012.

možda sabi britanija daje potporu jer to su saveznici njegovoj stranci kod ubijanja hrvata nakon II svj.rata..ali hrvatima britanci nikad nisu pomagali..a haaški sud je pokazatelj svemu tome...

SS
-smijmo se-
15:43 12.11.2012.

" Pomoći ćemo vam da postanete dio EU" ----------------------- Englezi će nam "pomoći", mi ćemo "postati" i eto blagostanja!!!!!!!!!!!!!! . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

KR
kristov
15:43 12.11.2012.

Pomažeš ti Sabo, pomažeš itekako, žrtve ste izjednačili sa njihovim nasilnicima, silovane, zatvarane i na svaki način maltretirane, susrećeš sa njihovim progoniteljima i krvnicima. Aboliranima, a znano je tko su napravili ste njihove škole i kvartove, dali im beriva ii prava, a državu optertili njihovim zahtijevima. U takvim uvjettima Britanci će pomoći vama, tebi i sličnima, no to je sol na ranama Hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije