Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U ESSEXU

Preminuo britanski parlamentarni zastupnik koji je izboden u crkvi

Foto: GEOFF CADDICK/Nick Ansell/Press Association/Pixsell
1/2
15.10.2021.
u 15:01

Policija u Essexu potvrdila je da je jedna osoba uhićena koju se povezuje s incidentom

Konzervativni britanski zastupnik David Amess (69), koji je danas više je puta izboden dok se s biračima družio u jednoj crkvi u Essexu, preminuo je od posljedica ranjavanja, javlja BBC.

Policija u Essexu objavila je da je uhićen napadač kojeg se tereti za ubojstvo zastupnika. 

"Dobili smo dojavu danas nešto poslije 12.05 sati (petak, 15. listopada). Po dolasku smo zatekli ranjenog muškarca. Hitna pomoć ga je zbrinula, ali je, nažalost, preminuo na mjestu događaja. Napadač (25) je brzo uhićen i pronađen je nož kojim je napad izveden. Trenutno je u pritvoru i ne tražimo nikoga drugog u vezi s ovim incidentom", priopćila je policija.

Hitna služba stigla je helikopterom, te je ranjenom zastupniku pružanje liječničke pomoći započelo na mjestu događaja, no nije mu bilo spasa.

Vijećnik John Lamb javio se s mjesta gdje je izboden Amess. Opisao ga je kao prijateljskog i obiteljskog čovjeka, prenosi novinska agencija PA.

U razgovoru za BBC dodao je: "Ovdje ste da upoznate ljude, to je vaša uloga jer ne možete sve to učiniti putem videa i na slične načine... Morate ih upoznati i biti spremni za susret s njima".

 

Ključne riječi

Komentara 21

CJ
cjepljeni
16:08 15.10.2021.

Nije samo izboden, vec je UBIJEN!

Avatar Vakserčina
Vakserčina
16:53 15.10.2021.

Kako se zove napadač? 💯% je to neki domaći.

HD
HdzSdpLopoviLopine
15:58 15.10.2021.

To je ta globalistička ljevica, ne znaju za drugo osim mržnje, sada su počeli i ubijati neistomišljenike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije