Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVID AMESS

Britanski parlamentarac nasmrt izboden u crkvi, vlasti sumnjaju na terorizam

Twitter
15.10.2021.
u 22:18

Britanski premijer Boris Johnson je odao počast zastupniku Amessu i rekao da je bio izvrstan dužnosnik i voljeni prijatelj i kolega.

Istraga o ubojstvu britanskog zastupnika Davida Amessa, smrtno izbodenog u petak tijekom susreta s biračima u njegovoj izbornoj jedinici na jugoistoku Engleske,  povjerena je antiterorističkoj službi, objavila je policija u petak navečer.

"Istraga je u ranoj fazi i vode je djelatnici antiterorističke uprave", izjavio je šef lokalne policije Ben-Julian Harrington na konferenciji za novinare. 

"Dvadesetpetogodišnji muškarac osumnjičen za ubojstvo ubrzo je uhićen po dolasku policije na mjesto napada", objavila je policija i dodala da je pronađen i nož, prenosi BBC.

"Istražitelji će utvrditi je li riječ o terorističkom napadu", dodao je šef lokalne policije. 

David Amess, konzervativni zastupnik (69), izboden je nožem oko podneva kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima u crkvi u mjestu Leigh-on-Sea, šezdesetak kilometar istočno od Londona.Unatoč naporima hitne službe Amess je umro na mjestu napada. 

To ubojstvo je izazvalo ogorčenje u Velikoj Britaniji. 

Britanski premijer Boris Johnson je odao počast zastupniku Amessu i rekao da je bio izvrstan dužnosnik i voljeni prijatelj i kolega. 

"U šoku smo" zbog ubojstva Sir Davida Amessa, rekao je Johnson, "ubijenog u njegovoj općini u crkvi nakon gotovo 40 godina služenja narodu Essexa i cijeloj Velikoj Britaniji".

"David je strastveno vjerovao u ovu zemlju i njezinu budućnost i danas smo izgubili izvrsnog javnog dužnosnika i voljenog prijatelja i kolegu", dodao je premijer.

Komentara 6

Avatar Džo.Senilio
Džo.Senilio
23:35 15.10.2021.

Ubio ga je somalijski musliman. Odakle vam ideja da je terorizam? Možda mu se samo htio osvetiti radi toga što mu nije vratio posuđene novce?

DU
Deleted user
22:50 15.10.2021.

25 godisnji Somalijac sa Britanskom putovnicom , dali ce sada ici na koljeno

XA
xaron
01:16 16.10.2021.

Multiculti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije