Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohvale

Britanski Mirror Korčulu opisuje kao otok za savršen odmor

korčula (1)
VL
19.04.2012.
u 18:36

Većina Hrvata koji se bave turizmom govore engleski te njemački, francuski, ruski, talijanski..., ističe se u članku

– Otok Korčula znači odličan odmor na bilo kojem jeziku – tako je novinar britanskog Mirrora Gill Murr opisao svoje ljetovanje na hrvatskom otoku. U članku u kojem opisuje ljetovanje u Hrvatskoj ima samo riječi hvale i našu zemlju preporučuje svim Britancima.

Piše da je imao problema s izgovaranjem nekih naših riječi poput "hvala" ili kada bi naručivao vino, no ni to ga nije spriječilo da se izvrsno provede u Hrvatskoj.

– Srećom, većina Hrvata koji se bave turizmom govore engleski te njemački, francuski, ruski, talijanski... – ističe on. Kaže da su do kraja ljetovanja njegova djeca znala reći "bok" i "hvala" na najmanje pet jezika.

U članku opisuje na koji način doći do Korčule, koja mjesta posjetiti, opisuje stari grad, plaže... Spominje i cijene koja su Britancima više nego prihvatljive.

– Nas troje smo jeli za svega 200 kuna, odnosno 25 funti. S obzirom na to da sam ovisnik o kavi, u Hrvatskoj sam je mogao popiti za manje od funte – piše.

Za predivne poglede popnite se na toranj Marco Polo – toranj venecijanskog putnika koji je ondje rođen 1254. godine, piše britanski novinar.

– Otkrili smo da Hrvati umjesto "hvala" kažu "fala". Koristili smo tu riječ puno na našem predivnom putovanju u Hrvatskoj. Bili smo zahvalni na mnogo toga – zaključuje se u članku.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
20:51 19.04.2012.

Jap, lijepo pročitati nešto pozitivno o Korčuli iz stranog tiska, ali tko je bio u gradu Korčuli može posvjedočiti o svekolikoj nebrizi za ambijent. Gradski park zapušten i obrastao, s neurednim stazama zaraslim u korov. Automobili se parkiraju i okreću podno samog starog grada i ACI marine stvarajući uvečer neopisivu gužvu gdje šetačima (stranci došli avio prijevozom!) \"smrkne\" i još su izvrgnuti opasnosti, a sve upotpune domaći nabrijani momci sa svojim motorinima. Uvijek se Korčulani pitaju što njima fali, a nitko da pedantno zapiše s kojim sve problemima se susretnu turisti kod njih.

PU
pusrane
20:54 19.04.2012.

glavno da je Marko Polo naš.....

DU
Deleted user
20:22 19.04.2012.

Konacno nesto pozitivno. I to od jednog Engleza. Hrvati bi mogli zivjeti dobro od turizma ali je kratka sezona. Mora se mnogo promijeniti u glavama ljudi da shvate da turisti vole sve vidjeti a ne samo more i subce. Zato se mora razvijati non-stop turizam, cijelu godinu. A ruku na srce, ima se sta vidjeti. Jos povezati sa ekskurzijama u Medjumurje, Podravinu, Zagreb ili Bosnu i Hercegovinu npr. Mostar,Medjugorje, Sarajevo, Travnik . Pa zimski turizam i banje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije