Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMA I PROSVJEDA'
Povratak na članak

I britanski mediji o zagađenju: Opasne razine smoga u gradovima na jugu Europe

Navode da je najveće zagađenje zraka zabilježeno u Sarajevu, a slijede ga Beograd, Priština i Skoplje

Komentari 5

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
19:51 16.01.2020.

Nitko ne navodi da sva zagađenja dolaze s istoka ?

VL
RE
rennes
18:47 16.01.2020.

Bez obzira na paniku, koju mediji dižu već danima, Zagreb nije ni blizu zagađenjem nijednom od navedenih gradova, kao što su Sarajevo i Beograd, jer su koncentracije zagađenja u tim gradovima, a osobito u BiH, ekstremno visoke, a za razlikuzliku od metropole, tamo je visoko zagađenje prisutno dobar dio godine! Razlika je i utoliko što tamo zagađenje, uz zastarjele tehnologije i energente grijanja i promet, onečišćenje velikim dijelom generira i tehnološki zastarjela i krajnje neekološka industrija! A posljedice pograničnog položaja s BiH u Hrvatskoj velikim dijelom osjeti brojem stanovnika šesti najveći grad u RH - Slavonski Brod, gdje je tijekom cijele godine češće visoka razina zagađenosti zraka, u nekim dijelovima godine i opasno visoka!

VL
KO
Kokoiduhovi
19:42 16.01.2020.

Nimalo bezopasne lebdeće čestice su mješavina kemijskih spojeva i čestica vode. Veličina lebdećih čestica može varirati od čestica manjih od 1μm do čestica manjih od 10μm. Neke od čestica mogu biti kancerogene. Moguće je nakupljanje čestica u plućima čime se ometa sposobnost pluća za razmjenu plinova. Danas se na području grada Zagreba prate lebdeće čestice promjera manjeg od 1μm (PM1) koje imaju efekt na alveole u plućima, lebdeće čestice promjera manjeg od 2,5μm (PM2.5) koje utječu na duških, te lebdeće čestice promjera manjeg od 10μm (PM10) koje imaju učinak na poručje nosa. Izvori: - Prirodni: prašina, šumski požari, vulkani i td. - Umjetni: sagorjevanje krutih i fosilnih goriva (drvo, ugljen i td. ), građevinski radovi, automobili, industrija i td.

VL
AA
aabbcc
19:50 16.01.2020.

Kakva auta Bosanac nema para a i nije lud da vozi bezveze. To je radi blizine Sirije, navalili beskucnici niz vjetar rata pa se poremetila klima i zivotni miljo tisuce kilometara u krug.

VL
MA
Marina58
19:15 16.01.2020.

Evo sad su novinari dosli na svoje. Vrijeme se ustabililo nema crvenih meteoalarma niti katastroficnih najava minusa i snijega usred zime pa cemo sad malo o zagadjenju zraka. Sto pritom nemaju pojma o cemu pisu nema veze glavno da se ispisuju kartice teksta i odradi domaca zadaca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.