Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvori tvrde

'Britanski i pregovarači EU-a postigli dogovor o svemu osim o PDV-u'

Michel Barnier
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.10.2019.
u 23:40

Stručnjaci obiju strana postigli su kompromise o carinskim kontrolama, usuglasili se o mehanizmu za Sjevernu Irsku i obećali dostizanje standarda EU-a u socijalnim i ekološkim pitanjima, rekao je Barnier zemljama članicama

Britanski i europski pregovarači postigli su dogovor o svim ključnim pitanjima, osim o PDV-u, rekao je europski pregovarač za brexit Michel Barnier veleposlanicima Euroske unije, kazali su u srijedu kasno navečer europski diplomati. 

Stručnjaci obiju strana postigli su kompromise o carinskim kontrolama, usuglasili se o mehanizmu za Sjevernu Irsku i obećali dostizanje standarda EU-a u socijalnim i ekološkim pitanjima, rekao je Barnier zemljama članicama. 

Na sastanku je nekoliko veleposlanika izrazilo zabrinutost što nije ostalo dovoljno vremena za provjeru bilo kakvog pravnog teksta koji bi se zaključio prije europskog summita u Bruxellesu, kažu diplomati. 

To će otežati usvajanje teksta europskim liderima

Ranije je politička urednica BBC-a Laura Kuenssberg objavila na Twitteru da se dogovor o brexitu neće finalizirati u srijedu, pozivajući se na neimenovani izvor iz britanske vlade. 

"Vladin izvor mi je otkrio da se večeras neće postići dogovor. Nije jasno znači li to da još nema napretka ili im je potrebno samo još malo vremena", napisala je Kuenssberg. 

Komentara 37

Avatar dzambo
dzambo
06:31 17.10.2019.

Ajde vise da izadju iz EU....ako Bog da...pa ce onda i iduce zemlje polako ''brisat'' vanka iz EU....bilo bi dobro da Italija,Madjarska budu slijedece, pa ce mo onda na ''ostale''...mic..po mic..pa nek Svabe & Francuzi ''deru'' ove manje koji ostanu i imaju koristi od njih...

DU
Deleted user
00:00 17.10.2019.

Pa naravno da će postići dogovor. Brexit se mora dogoditi. Mora pasti London City, ne London. U London City vrijede drugi zakoni, ne kao za London odnosno Englesku.

PR
prajdali100
00:10 17.10.2019.

Kad su pare u pitanju naći će se neki kompromis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije