Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem isporuke

Britanska vojska rješava krizu s gorivom: Neke benzinske postaje još uvijek su zatvorene

A 'No Fuel' sign is attached to an empty petrol pump at a BP filling station in Manchester
Foto: Phil Noble/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
04.10.2021.
u 13:19

Panična kupnja goriva uslijed nedostatka vozača kamiona izazvala je prošli tjedan u velikim gradovima kaotične prizore s redovima vozača

Britanski vojnici u maskirnim odorama stigli su u ponedjeljak u skladište BP-a nakon što je vlada naredila vojsci da pomogne u isporuci goriva za rješavanje akutnog nedostatka vozača kamiona, potvrdio je reporter Reutersa.

Britanski lanci opskrbe za brojne robe, od svinjetine, benzina i peradi do lijekova i mlijeka, bili su napregnuti do pucanja zbog nedostatka radne snage nakon krize brexita i covida.

Panična kupnja goriva uslijed nedostatka vozača kamiona izazvala je prošli tjedan u velikim gradovima kaotične prizore s redovima vozača. Neki su se tukli šakama oko crpki, dok su drugi gomilali gorivo u starim bocama za vodu.

"Kao dodatnu mjeru opreza, rasporedili smo dodatne vozače", rekao je ministar financija premijera Borisa Johnsona, Rishi Sunak, za radio LBC.

"Situacija se sada poboljšava, mislim da već tjedan dana svakim danom ... postaje sve bolja i kako se potražnja vraća na normalnije razine, očekuje se da će se stvari riješiti same od sebe", dodao je.

Novinari Reutersa rekli su da su vidjeli najmanje dvadesetak benzinskih postaja koje su još uvijek zatvorene diljem Londona i južne Engleske. Vozači su još uvijek stajali u redu ispred onih postaja koje su otvorene.

Udruga trgovaca naftnim derivatima rekla je da je oko 22 posto benzinskih postaja u Londonu i na jugoistoku i dalje bez goriva, a izvršni direktor udruge Gordon Balmer rekao je da bi moglo proći tjedan do 10 dana da se zalihe vrate u normalu.

Britanski ministri u više su navrata negirali da kriza s gorivom ima veze s brexitom te je nedostatak vozača kamiona doveo do globalnog problema, iako drugi europski susjedi nisu imali redove na benzinskim postajama.

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
23:02 04.10.2021.

Banana Kraljevina. Vojska preuzela distribuciju goriva.

Avatar Klopotec22
Klopotec22
17:17 04.10.2021.

možese kad se hoče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije