Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIZ TRUSS
Povratak na članak

Britanska ministrica: Rat u Ukrajini mogao bi potrajati i do 10 godina

Truss se u svojem govoru dotaknula i G7 te uloge Kine. Istaknula je da bi G7 trebao biti 'ekonomski NATO' koji brani kolektivni napredak, dok bi sam NATO trebao biti spreman na to da otvori svoja vrata zemljama poput Finske i Švedske.

Komentari 10

ST
stefekov
07:39 28.04.2022.

britanska ministrica liza trussa je u pravu..rat bi mogao trajati i 10 godina...a mogao bi i 15g...ali ne ce...sta je 10 g.vrijeme proleti...

VL
MH
Max.hr
08:05 28.04.2022.

Ruska mafija jedina ima snagu da znaci Putina.Ima ljude unutar vladajuće strukture kao i novac .Uz određene ustupke i pomoć zapada mogu to uraditi .Bolje i mafija nego Putinarija .To govori njihov čovjek koji obilazi Europu i skuplja potporu Rusa .

VL
VA
vadis1
13:12 28.04.2022.

Angloamerikancima treba prepustiti da kolo vode, kao i sto vode. S njima Rusima nece biti lako. Gdje je god Amerika i Engleska tu ce biti pobjeda.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:06 28.04.2022.

To bi ekipi i odgovaralo, ali kako može trajati tako dugo ako će Rusi za koji dan ostati bez goriva, hrane i streljiva?

VL
GA
galico
08:08 28.04.2022.

Vi činite pola svjetskog gospodarstva velikim dijelom zbog kolonijalne prošlosti... I činite sve što je u vašoj moći da bi onemogućili rast ostatka svijeta.. Ali neće proći, no na žalost vaše zablude će platiti mnogi u Ukrajini a možda i šire... Ne znači to propast zapada.Nipošto.Samo propast zapadne hegemonije što je odlična vijest za mnoge na zapadu Kina vam još više treba. Isto kako ste doživjeli šok što se ne možete brzo skinuti ovisnosti o ruskim resursima (a ako pročitate Schroederov intervjuu u NYTu vidjeti ćete da će to biti jako, jako teško) tako ćete doživjeti još veći šok sa Kinom. Ovi Englezi stvarno vjeruju da su nekadašnji kolonizirani narodi još uvijek na nivou sjevernoameričkih indijanaca te da će se prodati za perle i vatrenu vodu i možda kakvo blještavo ogledalo. Nema gdje niste Kinezima postavljali ekonomske blokade zadnjih pet godina koliko traje ekonomski rat sa Kinom. Kinezi znaju da nemaju što više očekivati od tog zapadnog tržišta. Nećete im dozvaljavati nikakav veći iskorak što ih u biti zanima. Ne date im odrađivati veće investicije u svojoj domeni, niti im date kupovinu firmi tako da ono što imaju od tržišta imaju zato što se zapad toga ne može odreći obzirom da se doslovno sve živo proizvodi u Kini.

VL
DU
Deleted user
16:50 28.04.2022.

Rusi su bili deset godina i u Afganistanu i onda dali petama vjetra

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:04 28.04.2022.

Liz Truss je ministrica koja je u Moskvi izjavila da Britanija "nikada neće priznati rusku vlast nad regijama Voronjež i Rostov", koje su inače u sastavu RF.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:33 28.04.2022.

pa u afganistanu je amerikanac ratovao 20 godina. ostavio razorenu zemlju. kao i irak. što se sad stare i nove kolonijalne sile muče sa neumitnom budućnošću, pljačkanje je sve teže, i njihova prednost i razlika u standardu života se smanjuje. porobljeni narodi dižu glavu, i žele sami upravljati svojim životima, i resursima. britanija je u biti debelo pljačkaška i zločinačka država, njena povijest je povijest najvećih i nagrubljih kolonijalnih sila, oni su uništili čitave civilizacije u africi, aziji, americi. što oni imaju pričati uopće o osvajanju tuđih teritorija, kad sve što imaju su drugima oteli. kao i francuzi. svi prekomorski posjedi su ostaci bivših kolonija koje nisu nikad napustili, i dalje rovare. zar je tako teško shvatiti da povijest nije proces koji je završio 1990-e, da granice država nikad nisu i neće biti iste i stalne, jedino neutralne države imaju šansu u svim sukobima ostati kolko tolko zaštićene. ako bi istočna europa prestala biti američka pudlica i lajati na ruse, prijetiti im, rusija ne bi imala razloge povećavati vojsku na zapadnoj granici, njihova domaća politika bi bila drugačija. ali kad ti u susjedstvo dolazi svako malo strana vojska, grade se baze, e onda ne spavaš mirno. akcija reakcija, tko je prvi započeo, zna se, 97-e je krenulo protiv rusa. ovo je sad finale procesa zauzdavanja rusije. pitajte ukrajinske izbjeglice što oni misle, pa da čujete da većina njih krivi amere, koji ukrajinu naoružavaju od 2007-e.

VL
LU
luminax
08:18 28.04.2022.

Dobri zapad , a što su oni prvi oteli Kosovo i Metohiju Srbiji i tako narušili helsinške principe?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.