Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suci pooštrili kaznu

Britanka osuđena na smrt u Indoneziji zbog šverca droge

lindsay sandiford (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.01.2013.
u 09:00

Lindsay Sandiford (56) tvrdi da je bila prisiljena na krijumčarenje kokaina, kriminalci su navodno prijetili njezinoj djeci

Britanka Lindsay Sandiford (56) osuđena je na smrtnu kaznu u Indoneziji zbog krijumčarenja droge, javlja BBC. Sandifor je uhićena u svibnju kada je policija na otoku i provinciji Bali tijekom rutinske carinske kontrole pronašla 4,8 kilograma kokaina u njezinoj torbi, iza podstave. Sandiford je inzistirala da je riječ o namještaljki te da je bila prisiljena na šverc droge, čija je vrijednost procijenjena na više od 2,5 milijuna dolara.

Tužiteljstvo je tražilo 15-godišnju zatvorsku kaznu, no suci su zaključili kako nema olakšavajućih okolnosti te kako Sandiford nije djelovala kao da joj je stalo do posljedica njezinih radnji. Rekli su kako je Sandifor oštetila turistički imidž Balija te oslabila vladin program borbe protiv droge.

Njezini odvjetnici rekli su kako su iznenađeni presudom, jer je vrlo rijetko da suci donose kaznu koja je znatno oštrija od one koju predlaže tužiteljstvo. Rekli su kako će se žaliti. Odvjetnik je na jednom ranijem saslušanju rekao da je Sandiford imala problema s psihičkiim zdravljem, zbog čega je bila ranjiva i laka meta za kriminalce, koji su usto prijetili i njezinoj djeci.

Sandiford se tijekom svjedočenja ispričala Republici Indoneziji i indonezijskom narodu zbog svoje umiješanost i u krijumčarenje droge.

- Nikad se ne bih umiješala u takvo nešto, ali životi moje djece bili su u opasnosti i smatrala sam da ih moram zaštititi - rekla je Sandiford.

Njezin sin Eliot također je svjedočio na sudu, rekavši kako vjeruje da je njegova majka bila prisiljena na krijumčarenje droge zbog nesporazuma oko stanarine koju je platila u njegovo ime.

>> Osječani uhićeni u Paragvaju, pokušali iznijeti kokain

Komentara 1

Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
09:18 22.01.2013.

Za one koji dilaju i proizvode drogu svaka kazna je premala,jer oni smišljeno to rade i uništavaju tuđe živote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije