Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKLENI SCENARIJ
Povratak na članak

Britanci u spektakularnoj vojnoj vježbi simulirali rusku invaziju na Estoniju

U vježbi je sudjelovalo oko 800 vojnika koji će iduće godine biti poslani u baltičke države kao podrška snagama NATO-a

Komentari 5

Avatar superhik74
superhik74
20:10 05.12.2016.

U vrlo "realisticnoj" vjezbi u kojoj su sudjelovali muzejski primjerci tenkova i punih 800 vojnika Britanci su odigrali predstavu izmisljene Ruske invazije na Estoniju. Usporedbe radi u bitci za Staljingrad je sudjelovalo samo 2 miljuna i 200 tisuca vojnika s obje strane a u bitci za Kursk preko 8000 tenkova sto najbolje govori koliko je "realisticnosta" ta vjezba.

VL
LU
Lujo123
21:10 05.12.2016.

Kojih li nebuloza!

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:07 06.12.2016.

kad pa je to bila ta ruska invazija na ukrajinu 2014.-e godine? jesu li možda korišteni elementi sa majdana, paradianje američkih političara na pozornici? nisu?! pa onda to nije autentično! moguća ruska invazija na estoniju postoji samo u glavama nekihekih političara i dijela vojske, i to isključivo na zapadu. estoniju rusi, ako požele, pregaze za sat-dva. nema tog saveza na svijetu koji se može oduprijeti velikom susjedu kakav je rusija. al to rusija ne želi, niti ne planira. inače, podatak koji zorno ukazuje na ozbiljnost ruske invazije na europu je podatak o broju časnika u britanskoj vojsci koji govore ruski. 5 ih je. prema tome, poljska ugroza je za britance daleko sigurnija i vjerojatnija, jer stručnjaka za poljski jezik britanci u vojsci imaju preko 100. rusi su sila. al imaju problem sa susjedima, koji se naoružavaju, dok su rusi 20 godina stajali.

VL
KO
korisniksb
10:57 07.12.2016.

Koji englezi,pa gdje je ta engleska na karti??? Pa kaj se nije za englesku govorilo da njoj sunce nikada ne zalazi.Mislim strašno,s kim se oni bore???Kad je več riječ o njima pa u povijesti nije bilo večih osvajača od njih,kako ih nije sram??? Oni če nekog branit? ?? Sa čime,nedostaje im pun k.... Ljudstva,uopče nemogu dobiti mlade ljude u oružane snage,a da je rus htio te pribaltičke zemlje onda bi vj.več napao.Pa več dvije god.Se borite sa time eto samo kaj nije,sada če iiii ništa.Samo se napuhava bez potrebe,englezima bi bilo bolje da se počnu baviti samima sobom jer imaju dosta sranja doma.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.