Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANCI IZ LUDLOWA

Britanci traže prevoditelje zbog posjeta hrvatskog izaslanstva

tvornica
VL FOTO
11.01.2012.
u 17:03

Troje delegata u Ludlow će stići krajem ovoga mjeseca gdje će boraviti ukupno tri dana te će obilaziti lokalne tvornice i kompanije čije je poslovanje usmjereno na javni interes

Poduzetnici iz britanskog grada Ludlowa u potrazi su za prevoditeljima koji govore hrvatski jezik jer im krajem mjeseca u posjet dolazi delegacija iz Hrvatske, piše Ludlow & Tenbury Wells Advertiser.

Tročlano izaslanstvo u Ludlow će stići krajem ovoga mjeseca gdje će u gradu i okolnim mjestima poput Marchesa boraviti ukupno tri dana te će obilaziti lokalne tvornice i kompanije čije je poslovanje usmjereno na javni interes.

Posjet je to pod pokroviteljstvom British Councila i Europske komisije s ciljem edukacije o načinu spajanja komercijalnog poslovanja sa socijalnim potrebama lokalne zajednice.

Iako se očekuje da delegati "spretno barataju" engleskim jezikom, voditelj tvrtke Skill Builders, odnosno jednog od poduzeća koje izaslanstvo namjerava obići, Graeme Perks smatra da je ipak potrebno pronaći i volontere koji tečno govore hrvatski.

– Bilo bi dobro dodati i njihov jezik u neke od prezentacija, ali i da naučimo reći ''dobrodošli''. Oni govore engleski jako dobro i pišu gramatički korektno, što je vidljivo iz njihovih mailova pa bismo se i mi trebali malo potruditi – objasnio je Graeme Perks.

Ključne riječi

Komentara 6

JA
james49
17:27 11.01.2012.

A da Hrvatska slučajno tamo pošalje delegate koji govore engleski?

OG
Oger
18:33 11.01.2012.

11.01.2012. u 17:27h james49 je napisao/la: A kak\' bi bilo da ti procitas clanak jos jednom? I ova 4 topa koja su ti dala plus isto tako.

AB
alfa.bloger
18:34 11.01.2012.

– Bilo bi dobro dodati i njihov jezik u neke od prezentacija, ali i da naučimo reći \'\'dobrodošli\'\'. Oni govore engleski jako dobro i pišu gramatički korektno, što je vidljivo iz njihovih mailova pa bismo se i mi trebali malo potruditi – objasnio je Graeme Perks. ...evo, britanci se već trude, a preporuka je pročitati cijeli tekst sa razumijevanjem prije komentiranja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije