Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo u Skopju

Prijatelj preminulog Britanca: Alkohol ga nije ubio, nije pio više od ostalih

ebola,Španjolska
Foto: Reuters/PIXSELL
10.10.2014.
u 19:53

Riječ je o Colinu Jeffreyu, savjetniku makedonske Vlade, koji je prije nekoliko godina bio prvi čovjek Savjeta za strane investicije u Makedoniji

Britanski državljanin (58) koji je jučer preminuo u Skopju ipak nije bio zaražen smrtonosnom ebolom. Liječnici u skopskoj bolnici sumnjaju da je preminuo zbog trovanja alkoholom, piše Blic.

Riječ je o Colinu Jeffreyu, savjetniku makedonske Vlade, koji je prije nekoliko godina bio prvi čovjek Savjeta za strane investicije u Makedoniji.

Michael English, prijatelj koji je odsjeo s njim u skopskom hotelu tvrdi da Jeffrey nije umro od alkohola.

– Takve priče nisu istinite. Nije pio ništa više od ostalih, kategorično tvrdi English i dodaje da je Jeffrey satima prije smrti bio zbunjen i vidljivo je drhtao.

– To jutro rekao je da se osjeća bolje. Dogovorili smo se da ćemo se u podne naći u lobiju hotela, ali nazvao me i rekao da se opet ne osjeća dobro te da mu se tresu ruke. Bio je zbunjen. Hotelsko osoblje potom je nazvalo hitnu pomoć – priča English.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Makedonije kazao je da je Britanac u Skopje stigao 2. listopada te da je hospitaliziran u jučer u 13 sati. Preminuo je nekoliko sati kasnije.

Imao je visoku temperaturu i unutarnje krvarenje koje je, pretpostavljaju liječnici, nastupilo zbog visoke koncentracije alkohola u njegovom organizmu. Je li njihova pretpostavka točna, pokazat će rezultati obdukcije koja će biti izvršena za 48 sati.

Jovanka Kostovska, načelnica odjela za zarazne bolesti u makedonskom ministarstvu zdravlja kazala je da imaju informacije iz više izvora prema kojima je "pacijent često i u velikim količinama konzumirao alkohol, što je moglo dovesti do kliničke slike slične zaraznoj bolesti".

Objavljeno je i da je muškarac u Africi zadnji put boravio prije tri godine. Tada je bio u posjeti sestri u Tanzaniji.

Britanske vlasti također smatraju kako su šanse da je njihov državljanin zaražen ebolom male.

– Malo je vjerojatno da je ebola uzrok smrti našeg državljanina. Unatoč tome, nastavit ćemo raditi s našim partnerima u istrazi", rekao je dr. Brian McCloskey iz britanskog Zavoda za javno zdravstvo.

>>U Makedoniji umro Britanac od ebole? U Hrvatskoj pod nadzorom 26 osoba

>>Muškarac u Pragu na testiranju zbog ebole, u Srbiji pod nadzorom 708 osoba

Komentara 14

Avatar bok
bok
14:15 10.10.2014.

To je varijanta Ebolila-glava....

ST
strsljen2013
22:55 10.10.2014.

Simptome ebole i trovanja alkoholom je lako zamijeniti jer su gotovo identični.

XA
xaron
19:32 10.10.2014.

...savjetnik vlade umro od alkohola... Imamo mi i gorih savjetnika u vrhu države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije