Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadni posjet

Brian Davies na Žarkovici poručio volonterima: "Nikad nemojte odustati"!

Brian Davies na Žarkovici
Foto: Privatni album
1/8
24.09.2016.
u 08:00

Zainteresiran je za naše probleme, a vratio nam je volju, snagu i entuzijazam, kaže Sandra Sambrailo, voditeljica utočišta za pse

Dok se na Discovery Channelu gledao film "Huntwatch" koji prati povijest kampanje IFAW-a, Međunarodnog fonda za dobrobit životinja, protiv lova na tuljane u Kanadi, njegov osnivač Brian Davies družio se sa psima na Žarkovici.

Iznenadni posjet pomalo je zatekao volontere koji su bili u utočištu, ali ne i pse. Oni su odmah prepoznali da su stigli ljubitelji životinja.

Upoznati s problemom

- Psi znaju tko ima srce, oni tu ne mogu pogriješiti. Svi su se sjurili oko gospodina Daviesa i njegovih suradnika, naprosto su se gurali tko će biti prvi - kaže Sandra Sambrailo, voditeljica utočišta. A sam Brian Davies je, kaže, nevjerojatno nježan, odmah se vidi da bezgranično voli životinje.

- Rekli su nam da su upoznati s našim problemima i da nas već dulje žele posjetiti. Razgovarali smo o svemu, o Žarkovici, gradskoj upravi koja nas ne podržava, ali i o problemima zaštite životinja i odnosa prema njima u cijeloj Hrvatskoj. A postoji drugo rješenje - priča S. Sambrailo. Dodaje, nakon svega što je čuo, gospodin Davies i ona zajedno su i zaplakali.

Brian Davies na Žarkovici je snimio reportažu. Zainteresiran je za sve probleme s kojima se susreću volonteri i obećao im je pomoći. O detaljima ovaj put nisu razgovarali, ali čvrsto vjeruju u obećanje koje su dobili.

Trenutak za sjećanje

- Svakako ćemo se čuti i dogovoriti. Na kraju me je pitao mislim li odustati. Kad sam odgovorila da ne mislim, samo je dignuo ruku, čvrsto stisnuo šaku i rekao: "Never give up". Bio je to trenutak u kojem dobiješ snagu i volju, vrati ti se entuzijazam, sve što su nam pomalo uništili oni koji nas ne podržavaju - ističe Sandra Sambailo i dodaje kako nema riječi kojima bi mogla opisati koliko su počašćeni što je Žarkovicu posjetio istinski ljubitelj i poštovatelj života i životinja.

U Brianu Daviesu prepoznali su čovjeka koji je stao uz njih, koji ih podržava i koji će im pomoći. Ohrabreni kreću u nove dane, iako znaju da im neće biti lako. No, dali su obećanje da neće odustati. A obećanja se ne smiju prekršiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije