Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grčki poučak

Breakdanceom protiv desnice

Grci breakdance
DW screenshot
21.11.2013.
u 09:11

Skupina WaveOmatics u Ateni na svoj način opire se neprijateljstvu prema strancima - plesanjem breakdancea. Svi su oni zapravo podrijetlom stranci, a neki su i prijatelji ubijenog repera, žrtve radikalnih desničara

Prije mjesec dana poznatog grčkog repera Pavlosa Fyssasa ubili su radikalni desničari. Fyssas je bio ljevičarski aktivist. Nakon ubojstva njegove su pjesme postale osobito popularne.

Ubojica je blizak neofašističkoj stranci Zlatna zora. Taj je događaj grčku javnost senzibilizirao za problem radikalizacije društva. No desničarsko nasilje za strance u Grčkoj nije ništa novo. Jedina je novost da su nacionalistički napadi sve češći.

U Ateni postoji skupina WaveOmatics, koja na nesvakidašnji način pruža otpor neprijateljstvu prema strancima: plesanjem breakdancea. Svi članovi skupine su stranog podrijetla, a neki od njih su bili prijatelji ubijenog repera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije