Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćna presuda

Bratović i pravomoćno oslobođen, Šali kaznu umanjili za pola

sudnica
Arhiva VL
29.03.2010.
u 16:33

Anti Šali nije dokazano udruživanje u preprodaji droge. Dokazana mu je tek preprodaja, a nije mu ni opozvan uvjetni otpust pa je osuđen na deset godina zatvora.

ZADAR - Vrhovni sud RH potvrdio je oslobađajuću presudu Ivi Bratoviću (37) iz Zadra koji je u rujnu prošle godine na Županijskom sudu u Zadru oslobođen optužbi da je organizirao nabavku oko 5,3 čistoga heroina i oko pet kilograma kofeina i paracetamola, odnosno smjese za miješanje s drogom.

Presuda za udruživanje u preprodaji droge potvrđena je Bogdanu Pepiću (48) iz Gradiške u BiH kojem je potvrđeno 13 godina zatvora.

Udruživanje pak nije dokazano Anti Šali (37) iz Petrčana kojem je Vrhovni sud preinačio kaznu. Naime, ukinuo mu je jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora te je umanjio za deset godina dokazavši mu kazneno djelo preprodaje droge. Šali se ne opoziva uvjetni otpust zbog ranije presude Županijskog suda na sedam i pol godina.

Tomislavu Petkoviću Srići (33) iz Bibinja potvrđena je kazna od 13 i pol godina zbog udruživanja u preprodaji droge, no suđenje će se ponoviti zbog preprodaje za što je bio nepravomoćno oslobođen.

Miloradu Troskotu (42) iz Zadra također je preinačena kazna pa je umjesto na sedam sada osuđen na pet godina, ali zbog preprodaje droge. I njemu će se suđenje ponoviti no samo zbog nedozvoljenog držanja oružja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije