Naslovnica Vijesti Hrvatska

Brat Dine Molnara: Živio je za policiju, a policija ga je pokopala

Tomislav Molnar, također policajac, ne može vjerovati da je njegov brat počinio samoubojstvo
23. siječnja 2013. u 21:08 57 komentara 247 prikaza
Dino Molnar (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Živio je za policiju, a policija ga je pokopala – riječi su Tomislava Molnara, brata 27-godišnjeg policajca Dine Molnara koji je pronađen mrtav u ponedjeljak i za kojeg je utvrđeno da je počinio samoubojstvo. Dino Molnar nađen je mrtav samo mjesec dana nakon što je svoje nadređene i kolege u PU međimurskoj i policijskoj postaji Mursko Središće prijavio za korupciju.

Počasna straža

Pokopan je u srijedu na groblju u Dekanovcu. Na posljednjem ispraćaju okupilo se tristotinjak ljudi, što je za to selo velik broj. Ispratili su ga roditelji, brat, rodbina i prijatelji. Zamjetan je bio i velik broj mladih. Policajci u svečanim odorama držali su počasnu stražu.

Tomislav Molnar, također policajac, ne može vjerovati da je njegov brat počinio samoubojstvo. Čuli su se, prisjeća se, zadnji put u petak, i Dino je bio dobro raspoložen.

– Rekao mi je da je bio na razgovoru u Zagrebu u vezi s premještajem koji je tražio, i to u Odjelu za droge. Nije bio siguran želi li baš u taj odjel pa je odlučio preko vikenda razmisliti. No imao je još dvije opcije za premještaj u Zagreb – kaže Tomislav Molnar.

Pričali su, veli, i o kaznenoj prijavi koja je podnesena protiv njegova brata zbog odavanja službene tajne, a koju Dino u svojoj prijavi od Badnjaka navodi kao podmetanje kako bi mu dali otkaz.

– Dino nije bio zabrinut zbog te prijave, smijao se na to i nije smatrao da je to nešto ozbiljno – kaže Tomislav. No, nakon nemilog događaja doznao je da se Dino ipak povjerio jednoj djevojci da ga ta prijava zabrinjava.

– Rekao joj je da je razočaran u sustav i da će o svemu čitati u novinama – kaže Tomislav Molnar.

Od policijskih izvora doznajemo da je Dino Molnar, kad je pronađen mrtav u automobilu, u krilu imao poziv u Državno odvjetništvo za 24. siječnja u svojstvu osumnjičenika za kazneno djelo odavanja službene tajne, a da je na sjedalu do njega bila isprintana njegova prijava za korupciju, koju je poslao na Badnjak.

“Dragec zna počastiti...”

A policija je protiv svog službenika Dine Molnara podigla kaznenu prijavu zbog optužbe da je na Facebooku otkrivao klasificirane podatke. Dino Molnar, prema, dokumentaciji koju posjedujemo, na Facebooku je rekao jednoj osobi da je kaznio njegova bivšeg šefa. Nije imenovao osobu, nije napisao zašto je kažnjen kao ni točan iznos kazne. A kaznio je lokalnog moćnika, i to za dva prekršaja u ukupnom iznosu od 4900 kuna. Da stvar bude gora, kazneno je prijavljen za komunikaciju na Fejsu iz 2012. godine, a djelo za koje ga se teretilo postalo je kažnjivo tek 1. siječnja 2013.

Načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić htio je čak pokrenuti zbog toga disciplinski postupak protiv Dine Molnara, no Sindikat policije Hrvatske, čiji je bio povjerenik, nije dao suglasnost za to. D. Molnar je u svom očitovanju naveo da su ga nadređeni nagovarali da ne podnese optužni prijedlog protiv tog moćnika uz riječi: “Dragec zna počastiti policajce, a nekad donese i hranu u postaju.” Fejs je, navodi, koristio kao izvor informacija putem kojih je razotkrivao kaznena djela, a spornim dopisivanjem htio je provjeriti koga je taj moćnik od njegovih šefova alarmirao kako bi izbjegao kaznu.

>>Pokopan policajac Molnar, ispratili ga roditelji, rodbina i prijatelji

>>'Istražite sve okolnosti koje su dovele do smrti policajca Molnara'

>>Na Badnjak prijavio korupciju, u ponedjeljak pronađen mrtav

Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
OSIGURANJE
Jančo: Stočarstvu smo posvetili svoje živote, pa farmu želimo sačuvati od rizika

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Naš je Dino bio kao Janje među Vukovima. Vukovi su ga sredili. Bojim se ,da od istrage neće biti NIŠTA,,ili će poćeti,tek toliko reda radi , i ubrzo stati ,te će se sve zataškati kao i sve Ostalo do sada. ... prikaži još!. Žalosno zar ne u Slučajnoj Pravnoj ili nazovi Pravnoj Državi koja eto postoji već 20 godina. Pravna Država na dijelu !

  • Karizma:

    Smijesan ovaj Jagic.On nema pojma da sefovi policije nose torbe novca opljackanih iz drzavnih poduzeca i predaju ih politicarima.To se radi 20 godina a on nema pojma.Da srpski kriminalci setaju Hrvatskom i dilaju drogu kradu i masakriraju ljude i to ... prikaži još! sa legalnim putovnicama a on nema pojma.To sve kumice na placu dobro znaju.Jako smijesan covjek

  • -obrisani-:

    23.01.2013. u 23:51h bbsantic je napisao/la: 1) Malome treba podić spomenik i to doslovno - kao simbol borbe protiv korupcije. 2) Sve spomenute policajce u njegovoj žalbi treba odvesti na detektor laži i vidjeti tko je sve kršio zakon i ... prikaži još! zna li itko išta o ubojestvu. Naravno, detektor laži u suradnji s inozemnim stručnjacima, a ne da sami ispituju sebe. =================== Nažalost - detektor nije priznat na sudu kao vjerodostojan dokaz.