Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jagić ostojiću

'Istražite sve okolnosti koje su dovele do smrti policajca Molnara'

jagic
Antonio Bronić/Pixsell
23.01.2013.
u 15:48

'Ako se navodi pokojnog kolege potvrde, zahtijevamo da se svi odgovorni za navedeno kazne u skladu sa zakonom. MUP je zadnje mjesto gdje se tako nešto smije događati jer je naš zadatak da suzbijamo takva ponašanja.'

Sindikat policije Hrvatske zatražio je od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da se formira posebna grupa stručnjaka koja će utvrditi sve okolnosti koje su odvele do samoubojstva policajca Dine Molnara, koji je prijavio svoje rukovoditelje u PU međimurskoj i PP Mursko Središće za korupciju i mobbing.

– Ako se navodi pokojnog kolege potvrde, a što nam se čini vjerojatnim, možemo samo izraziti ogorčenje da se u 21. stoljeću u državi na pragu ulaska u zajednicu demokratskih europskih država u sustavu unutarnjih poslova može takvo nešto dogoditi. Ako se navodi pokojnog kolege potvrde, zahtijevamo da se svi odgovorni za navedeno kazne u skladu sa zakonom. MUP je zadnje mjesto gdje se tako nešto smije događati jer je naš zadatak da suzbijamo takva ponašanja, a ne da ih se kod nas provodi – kazao nam je predsjednik SPH Dubravko Jagić.

Podsjetimo, Dino Molnar, 27-godišnji policajac, poslao je prijavu ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću, USKOK-u i Unutarnjoj kontroli MUP-a, a u kojoj navodi primjere koruptivnih radnji u Policijskoj upravi međimurskoj i Policijskoj postaji Mursko Središće, a protiv kojih se borio i zbog čega je bio mobingiran. Pronađen je mrtav 21. siječnja 2013. u svom automobilu.

>>Na Badnjak prijavio korupciju, u ponedjeljak pronađen mrtav

Komentara 10

OB
-obrisani-
16:23 23.01.2013.

"pravna država",poglavlje 23 "neka institucije odrade svoj posao" abolirani u policiji??????!!!???? policajac koji prijavljuje korupciju -mrtav??????!!!!????

FE
Fedele
16:26 23.01.2013.

U tome "samoubojstvu" ima nešto što se ne uklapa u "standardne logike". :((

KR
krka
18:22 23.01.2013.

Gospodine Jagiću, poradi istine, struke, zadovoljenja pravde, dokaza da jesmo(ako jesmo) pravna država, inzistiraj na sveobuhvatnoj istrazi. Previše toga je u pitanju da nešto ostane ''visiti'' u zraku, jer čovjeka koji je htio pošteno i časno raditi nažalost više nema! Neka mu je laka i mirna Hrvatska zemljica! Vječna mu slava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije