Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor o aferi saucha

Branko Vukšić: Vladajući lažu, a ogrezli su u nepotizmu

Branko Vukšić portal (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.03.2013.
u 15:15

Vidljivo je zaoštravanje odnosa između HNS-a i SDP-a, kaže HDZ-ov Gordan Jandroković

Situacija u kojoj se našao predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha, kao i način kako ga je premijer branio, naišla je na žestoku osudu saborske oporbe. 

O premijeru: Što je dopušteno Jupiteru, nije volu

- Premijer se ponaša u skladu s onom latinskom izrekom, on voli citirati latinske izreke, što je dopušteno Jupiteru, nije volu. On se postavlja iznad naroda a ovaj slučaj pokazuje da funkcionira po poslovici "nije važno što čovjek zna nego koga pozna" - rekao je HDSSB-ov Dinko Burić. Laburist Branko Vukšić smatra da se u SDP-u ne shvaćaju kako treba upravljati državom i što je nepotizam.

- Oni se ničim ne bave nego time kako će smjestiti svoje drugove na neke dobro plaćene položaje. Oni kažu jednu rečenicu koja je stravična – oni moraju negdje raditi. Neka rade negdje drugdje. Nek ne zapošljavaju samo svoje stranačke i bračne drugove, svoju djecu, svoje nećake. Ovo je prestrašno što je premijer omogućio da se nešto takvo dogodi, a svojim relativiziranjem krivice on je doprinio tome da cvjeta nepotizam u čitavoj koaliciji, prvo HNS, s potom, vidi se da je nije imun ni SDP na takve stvari - rekao je Vukšić.

Lažu da ne zna što mu radi supruga

Na pitanje kako je moguće da Saucha nije znao što mu supruga radi, Vukšić je prozvao vladajuće da lažu. - Lažu da ne zna što mu radi supruga, kao i bivši ministar Ostojić kad je rekao da nije znao da mu je supruga donijela 24 milijuna kuna. Pa zamislite da meni netko donese milijune kuna ili da je ona kupila neko zemljište koje toliko vrijedi, to su laži. Vidi se da su lažovi. Prozivali su druge, prozivali su HDZ da krade, vara i laže, međutim ispostavilo se da nisu imuni na takve stvari - zaključio je Vukšić. Da bi dužnosnici trebali znati što im rade bračni drugovi smatra HDZ-ov Gordan Jandroković koji smatra kako je riječ o pogoršanju odnosa u koaliciji.

- Vidljivo je zaoštravanje odnosa između HNS-a i SDP-a, jučer je bio slučaj HNS-ove ministrice Mrak-Taritaš, a sad HNS uzvraća udarac. To nije dobro, ali je dobro da građani vide pravi karakter ove vlade, koliko su duboko nakon samo 15 mjesesci ogrezli u nepotizmu, klijentelizmu, stranačkom pogodovanju. Ne samo da je pala pozlata nego je već počeo hrđati i čelik o kojem je pričao premijer Milanović - kaže Jandroković i dodaje kako se vladajuća koalicija utapa u močvari nepotizma, klijentelizma i stranačkog pogodovanja te svemu onome što su kritizirali dok su bili u oporbi a nisu u stanju riješiti probleme gospodarstva. HNS-ov potpredsjednik Sabora Milorad Batinić smatra da ako je bilo nepotizma onda to treba osuditi, ali da bi te tvrdnje prvo trebalo dokazati. Na pitanje je li priča oko Sauche HNS-ovo uzvraćanje udarca SDP-u Batinić odmahuje rukom.

- Ne bih rekao. Ja nemam tih spoznaja. Mislim da ste se mogli do sada uvjeriti da HNS ne funkcionira na taj način. Udaraju po nama dosta često, s razlogom ili bez razloga, međutim, mi još uvijek ne uzvraćamo rekao je Batinić.

>>Milanović: Neću prihvatiti Sauchinu ostavku

Komentara 6

Avatar airbizz
airbizz
15:24 21.03.2013.

jandroković nije kompetentan da daje izjave.nema težine.

JO
JORGOVAN
15:33 21.03.2013.

a vi ste kao drukčiji...daj Brankec, please

PE
pessimus
16:59 21.03.2013.

kome to jandroković može nešto reći? pa on nije znao ni što mu se u resoru događalo. poznata njegova....koja dva poglavlja? a branku vukšiću, ražalovanom medijskom genijalcu, s neostvarenim narcisoidnim televizijskim ambicijama, bilo bi bolje da ništa ne govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije