Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u vojniću

Došao po mirovinu pa dobio odbijenicu: Račun vam je blokiran, vi ste mrtvi

Branko Brdar
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
05.02.2018.
u 22:58

Branko je prvo pomislio da se radi o šali, no sada se mora snalaziti za preživljavanje dok ga u Zavodu za mirovinsko osiguranje ne proglase živim.

Kada je 76-godišnji Branko Brdar iz Vojnića došao na šalter pošte po mirovinu dobio je šokantan odgovor. 'Ne možeš dobiti mirovinu, tvoj račun je blokiran jer si umro. Tako ovdje piše', rekli su mu, piše 24 sata.  

Branko je prvo pomislio da se radi o šali, no sada se mora snalaziti za preživljavanje dok ga u Zavodu za mirovinsko osiguranje ne proglase živim. 

Za cijelu zbrku kriva je zamjena identiteta. - Područni ured Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Karlovcu je 10. siječnja 2018. zaprimio rješenje Centra za socijalnu skrb Karlovac – Podružnica Vojnić, kojim obavještavaju Zavod da je Branku Brdaru prestao smještaj u udomiteljskoj obitelji zbog smrti, te je zbog navedenog rješenja obustavljena isplata mirovine - kažu u HZMO-u. No dodaju da je došlo do zamjene podataka. Kako je redovita mjesečna obrada isplata mirovina završena Brdaru će njegova biti isplaćena tek 12. veljače.

Komentara 15

DU
Deleted user
08:23 06.02.2018.

Jesenti milu bigulicu, pa taj je Brankec Brdar imao veliku sreću u nesreći, jer je "samo umro", a nije bio ovršen na hrvatski način a da to nije ni znao. Nezahvalnik, trebao bi biti sretan zbog povoljnog ishoda, a ne stvar dati u novine.

DU
Deleted user
04:26 06.02.2018.

Nove generacije rade svoj posao lijevom nogom. Kako vam tek bude za 20-30 godina, ne želim ni misliti.

LU
Lujo123
06:14 06.02.2018.

o hebem te državo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije