Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed u vukovaru

Branitelji stigli kod Medveda te zahtijevaju očitovanje Pupovca

Sanjin Strukic/Pixsell
18.09.2018.
u 15:18

Savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje Tomislav Josić rekao je novinarima pred Ministarstvom kako branitelji očekuju 'da sjednemo kao normalni ljudi, da razgovaramo i da se dogovorimo'

Predstavnici braniteljskih udruga došli su u utorak poslijepodne u Ministarstvo hrvatskih branitelja na poziv ministra Tome Medveda, kako bi razgovarali o najavljenom prosvjedu u Vukovaru zbog nerješavanja ratnih zločina, te zahtjevu dijela udruga za očitovanjem saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o Domovinskom ratu i odnosima Hrvatske i Srbije.

Savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje Tomislav Josić rekao je novinarima pred Ministarstvom kako branitelji očekuju "da sjednemo kao normalni ljudi, da razgovaramo i da se dogovorimo".

Braniteljske udruge nedavno su podržale prosvjed u Vukovaru protiv "šutnje institucija" o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru, koji je za 13. listopada najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, i zatražile raspravu u Hrvatskom saboru o SDSS-u i Pupovcu, te njegovo očitovanje o Domovinskom ratu.

Na napise u nekim medijima da će branitelji zatražiti raskid koalicije HDZ-a i SDSS-a oštro je reagirao premijer Andrej Plenković poručivši da njemu, kao predsjedniku HDZ-a, "nitko neće birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina".

Također je rekao kako nema nekažnjivosti za najteže i najbrutalnije zločine koji su se dogodili u Vukovaru, pa s te strane ima razumijevanje za Penavino inzistiranje da se to riješi, ali nema razumijevanja za način na koji je to napravljeno.

"To se tako ne radi. On kao član HDZ-a i gradonačelnik ima odgovornost prema svom biračkom tijelu i temi, a drugu odgovornost prema političkoj procjeni i odabiru tajminga i načina kako da tu temu stavi u eter", kazao je Plenković.

Medved je, upitan je li za koaliciju HDZ-a s SDSS-om s obzirom na tvrdnje iz Vukovara da neki članovi SDSS-a imaju saznanja o zločinima na Ovčari, odgovorio kako je jedno govoriti o koaliciji, a drugo o zločinima.

Predsjednik Vlade je na pitanje o koaliciji vrlo jasno odgovorio, rekao je Medved,  a kad je riječ o ratnim zločinima podsjetio je kako gotovo svakodnevno kontaktira obitelji poginulih, nestalih i zatočenih i ni sam nije zadovoljan s brzinom otkrivanja počinitelja, zbog čega često od pravosudnih tijela traži brže utvrđivanje odgovornosti.

>> Pogledajte video o sukobu branitelja i policije u Sarajevu

Komentara 88

MA
Marko1337
15:54 18.09.2018.

Branitelji bi trebali znati da je najveće zlo u Hrvata to što nije provedena lustracija i što nitko nije procesuiran od titovih zločinaca koji su pobili preko milijun Hrvataa nakon rata. Uz to branitelji bi trebali znati da su jugosrpskiki mediji znatno gore zlo od Pupovca. Zato bi trebali tražiti rušenje jugosrpskog HRT-a.

MA
marijaqwer
15:34 18.09.2018.

Pupovac se jasno očitovao o Domovinskom ratu tako što je na dan proslave obljetnice Oluje bio u Srbiji. Čak se i Plenković očitovao izjavom " da nitko neće njemu birati koalicijske partnere", ali će uskoro glasači birati tko će obnašati vlast u Hrvatskoj.

TT
tTony
16:07 18.09.2018.

Trecinom svjeta vladaju ne demokratski rezimi u drgima toboze vladaju ljudi demokratski izabrani koji se nametnu iznad demokracije a narod se vise ne pita a cetri godine su dugacke za onok ko ceka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije