Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija
Povratak na članak

Branitelji Splitsko-dalmatinske županije: Vratite HOS-ovcima "Za dom spremni"

- Službeni znak pripadnika HOS-a i 9.bojne HOS-a iz Domovinskog rata bio je u službenoj upotrebi i prošao je sve državne institucije – zaključili su.

Komentari 33

Avatar comparator
comparator
14:31 10.02.2015.

Mi njima nećemo rušiti crvene petokrake i spomenike jer nas nije smetala njihova borba za slobodnu Dalmacije ali njima smeta borba za slobodnu Hrvatsku. Za dom spremni su izgovarali ljudi u Domovinskom ratu iskljućivo iz domoljubnih razloga a ne iz mržnje prema drugima i drukćijima. Samo slaboumni povezuju hrvatske rijeći s ideologijom. U našoj vojsci su bili i manjinci i s istim žarom izgovarali i branili svoju domovinu Hrvatsku. Sramota je braniti slobodu izražavanja dok se na drugu stranu ekstremnim parlamentarcima dozvoljava dijeljenje selotejpa .Tolerantam se i demokratičan sam ali ono što si dozvoljava ekstremnim manjincima brani se nama večincima .Hajde dosta o tim glupostima i pustite nas normalno živjeti u Hrvatskoj.

VL
KA
kafka
15:04 10.02.2015.

Za dom, za dom - spreman! . . . . . . . . . E, ovo nije 'zabranjeno'.

VL
Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:38 10.02.2015.

Ne želim se vratiti u ono šta se događalo davno prije mog rođenja, nego se maksimalno mogu vratiti u nazad do vremena što sam i sam doživio i zbog toga je službeni znak pripadnika HOS-a i 9.bojne HOS-a iz Domovinskog rata nešto sveto što je obranilo Hrvatsku od srpskih rušitelja, ubojica i okupatora. A Crvena zvijezda je simbol osoba za koje znam i koje sam vidio kako su Hrvatsku rušile, a Hrvate ubijali, masakrirali i silovali samo zato što su izglasali svoju neovisnu Domovinu.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:24 10.02.2015.

ako ne može za dom spreman...može li na "ljutu ranu ljutu travu "

VL
Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:46 10.02.2015.

Ne razumijem trenutnu vlast koja upravlja državnim institucijama i vraća se u četrdeste godine prošlog stoljeća, a da pri tome preskaće i ignorira ono šta se događalo devedesetih godina? Ovo je Hrvatska, a ne SR Hrvatska i HOS i 9.bojna HOS-a predstavljaju u povijesti RH od osamostaljenja, najpozitivnije i najhrabrije vojnike koji su se zasigurno i najviše iskazali u Domovinskom ratu u obrani Hrvatske

VL
H2
hercegovac - 2
16:46 10.02.2015.

Sramotno, skandalozno, jadno i za svaku osudu skrnavljenje spomenika pripadnicima HOS-a, a oni koji su to učinili kao i njihovi nalogodavci treba izvesti na Sud pred lice pravde jer dosta je više orgijanja "jugo-izroda" po ovoj Lijepoj našoj jer "njihove"" više nema. Protiv tih uništavača svega što je Hrvatsko i institucije Hrvatske moraju odraditi posao i takvima reći dosta...

VL
Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:59 10.02.2015.

Usporedba pripadnika HOS-a iz Domovinskog rata sa Ustašama iz II Svjetskog rata je sramotna i ima za cilj samo jedno, a što je i slijepcu vidljivo. Dosta te propagande koja istinske ratnike i domoljube iz Domovinskog rata želi prikazati ustašama. Dovoljno smo takve nazive slušali na motorolama za vrijeme 90.-95., da bi sad umijesto motorola slušao isto oslovljavanje i na HTV-u i od pojedinih državnih institucija. SRAMOTA! Podrška Savskoj 66 koja upravo ovakve usporedbe želi zaustaviti

VL
Avatar mrzlica
mrzlica
19:36 10.02.2015.

mozda da se zabrani govoriti i pisati "dobar dan" jer su to koristli oni u 2.svjetskom ratu

VL
PO
pozornik66
17:46 10.02.2015.

Lavica nema više "naše" socijalizam je propao, osim u n.Koreji.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:26 10.02.2015.

komunisti će i novčanicu "kunu" izbaciti iz upotrebe a mogli bi srušiti i crkvu Svetog Marka kako je krenulo

VL
VA
vagir
03:44 11.02.2015.

Zar vas boga strah nije zar se ne sramite toga sta radite svetinja je nasa za dom spremni

VL
LA
Lavica7
18:41 10.02.2015.

Dal to zaci da smo zbog slova ""S izgubili vlasnisto nad drzavom?Uh kako su to tajkuni dobro odigrali. Stvarno nisu bili diletanti.

VL
TO
tobita
20:42 10.02.2015.

Bitno je da Milanovic i SDP, na svojim sastancima mogu pjevati "INTERNACIONALU" koja je vec dugo zabranjena u sv kom. zemljama a u Kini za istu, ako pjevaju na sastancima, zatvorska kana je vise od godinu dana zatvora. OK. nismo u Kini, ali zar nas zakon ne zabranjuje sve sto poziva na; NASILJE, GOVOR MRZNJE( na javnom mjestu i putem medija). Ako ste zboravili uguglajte " INTERNACIONALA"

VL
Avatar BraBar
BraBar
22:32 10.02.2015.

Oger, Svakako da HOS-ovci imaju pravo na mirovinu drzave za koju su se borili! Pitam se, da li ti imas to isto pravo? Da li si se ti borio za istu drzavu? Ako jesi, imas ista prava, ako nisi?

VL
Avatar Becarina
Becarina
14:33 10.02.2015.

Od nadležnih državnih institucija tražimo da se žurno ispita tko je i zašto zlouporabio pripadnike MUP-a u noćnom pohodu na spomenik poginulim hrvatskim ratnicima u Domovinskom ratu, na čijim rukavima je stajao upravo onaj znak koji je oskrvnavljen u sramotnom noćnom činu. Je li sramotan čin početak oskrvljenja i ostalih spomenika hrvatskim braniteljima? Znači li da će biti sutra zabranjena koračnica 1.gardijske brigade sa početku Domovinskog rata u kojoj se spominje poklič Za dom spremni ili zabraniti himnu 6.domobranske pukovnije HV u kojoj se pjeva „Za dom spremni domobrani“ a moguća je i zabrana izvođenja opere Zrinski u kojoj se spominje hrvatski povijesni poklič Za dom.

VL
RR
rrushihajdari
14:52 10.02.2015.

fala bogu dase neko setijo dase brni somu na sfome

VL
OG
Oger
19:54 10.02.2015.

Tvrdi se sluzbeno da ova drzava nije nasljednica NDH. .. I kako to da se onda neki odred nazove imenom Rafaela Bobana , ustaskim zapovjednikom Crne legije iz upravo te NDH tvorevine, da se nosi ustasko znakovlje, da se klice Za dom spremni - dok znamo kuda nas je daj poklic doveo. ...Hocete li i dalje tvrditi da Hrvatska s takvim postupcima "branitelja" ne bi opet mogla postati kopija NDH ? ...Na kraju krajeva Tudjman je tu grupaciju zabranio, raspodijelio u HV. ........Pitam se samo da li - ako su pripadnici te paravojne formacije ranjeni dok su jos bili HOS - imaju pravo na mirovinu od ove drzave ?

VL
LA
Lavica7
14:44 10.02.2015.

Tko je dizvilio da se ikad I prisije na Hrvatsku uniformu? Decki su bili domoljubi, asocijacija je sramotna, posljedice dalekosezne.

VL
Avatar zong
zong
15:45 10.02.2015.

Baš IVANe! Ili ne daj Bože napraviti državu od ove sprdnje!

VL
KI
Korisničko ime
19:28 10.02.2015.

vratit ce mo....al malo morgen. :) budite sretni da to cijelo ruglo nije zavrsilo na kerepovcu....sram vas i stid bilo !

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.