Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brammertz

Brammertz: Srbija mora reći tko je pomagao haaškim bjeguncima

\'25.05.2010.,Pantovcak, Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske prima Sergea Brammertza, glavnog haskog tuzitelja. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/PIXSELL
17.05.2012.
u 08:19

Brammertz zamjera što se na osuđenike u zemljama iz kojih potječu gleda kao na \"nacionalne heroje\".

Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz izjavio je da će sljedećeg tjedna posjetiti Beograd i potom uputiti Vijeću sigurnosti UN-a izvješće o suradnji Srbije,a   ocijenio je kako "suradnja nije završena".

– Suradnja o slučajevima koji su u tijeku je dobra i posao ide svojim tijekom, a time istovremeno hoćemo reći i da suradnja nije završena. Glavna prepreka u suradnji, to što bjegunci nisu bili uhićeni, uklonjena je i mi smo odali priznanje za uhićenje, ali poručujemo da se mora nastaviti suradnja vezana za preostala suđenja Karadžiću, Mladiću i ostalima. I dalje postoji otvoreno pitanje istrage mreže pomagača bjeguncima o čemu smo dobili malo informacija i nadamo se da ćemo sljedećeg tjedna, kada dođemo u Beograd, dobiti još informacija o tome – rekao je Brammertz za B92.

Potvrdio je da ima određene rezerve na prijedlog srpske vlade prema kojemu bi haaški osuđenici mogli služiti kaznu u zemljama regije jer smatra da je prerano o tome sada odlučivati i zamjera što se na osuđenike u zemljama iz kojih potječu gleda kao na "nacionalne heroje".

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
08:48 17.05.2012.

Pa jeste pravda znas,ako uvate Cileanca da prodaje oruzje Hrvackoj ili Talibanima onda je zlocin a kad uvate Francuza (Srpskog saveznika) da prodaje Hrvatima oruzje i sprema atomsku za Iracane onda nije ,po istoj logici su Srpski generali krivi sto su podrzavali Srbe u Hrvackoj i to u procentima od onog sto su podrzavali Nemci Hrvate mimo svoje sopstvene zabrane.Naravno ocekuje se i osuda Hileri Klinton za saucesnistvo u trgovini organima

OB
-obrisani-
08:51 17.05.2012.

Zaista se upitaš na čijem si portalu...

AN
angel70
08:42 17.05.2012.

viđu bivšeg kolonizatora što se pravi pametan..... e što volim ove što bi menjali i pamet i mali mozak....sve u cilju nekakve pravde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije