Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Brammertz nije dobio topničke dnevnike

25.05.2009.
u 19:53

Topnički dnevnici bili su jedina tema razgovora potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor i glavnog tužitelja Haaškog suda Sergea Brammertza danas u Banskim dvorima.

– Vlada je u tzv. administrativnoj istrazi učinila i dodatne napore da se pronađu dokumenti koje glavno tužiteljstvo traži, ili da se do kraja ustanovi kakva je njihova sudbina. O tome smo napravili izvješće – kazala je Kosor, koja za sastavljeno izvješće očekuje pozitivnu ocjenu Haaga.

Neslužbeno, od 23 sporna dokumenta najmanje njih 12 vođeni su tijekom operacije “Oluja”, ali Vlada ih u svojoj istrazi nije uspjela naći. Identificirane su, međutim, osobe koje su ih posljednje imale u posjedu.

Ne žele se iznijeti njihova imena, ali se navodi da neki više nisu živi. RH očekuje da će ove informacije zadovoljiti Brammertza, od čijeg mišljenja ovisi hoće li pet zemalja Europske unije povući blokadu nastavka pregovora oko priključivanja Hrvatske u EU.

Glavni haaški tužitelj danas se na Brijunima priključio regionalnom skupu tužitelja koji raspravljaju o problematici ratnih zločina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije