Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAFTNA MRLJA

BP će zbog katastrofe deponirati 20 milijardi dolara

cameron
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
16.06.2010.
u 18:55

David Cameron je rekao da je važno da BP isplati razumne odštete, što je ta tvrtka i prihvatila, ali da ne bude nerazumnih i pretjeranih potraživanja

British Petroleum deponirat će 20 milijardi dolara u poseban fond za isplate potraživanja u svezi s ekološkom katastrofom u Meksičkom zaljevu, izjavio je CNN-u visoki američki dužnosnik.

A britanski premijer David Cameron pod velikim je pritiskom kod kuće da se zauzme za BP u vezi s naftnom mrljom u Meksičkom zaljevu. Mnogi Britanci smatraju da je američka administracija preoštra prema BP-u.

- Iz razgovora s BP-om znam da on želi u potpunosti odigrati ulogu u pokrivanju bušotine, čišćenju, i da, u plaćanju odštete vlasnicima hotela, ribarima i drugima koji su stradali - kazao je Cameron za BBC.

Rekao je da je važno da BP isplati razumne odštete, što je ta tvrtka i prihvatila, ali da ne bude nerazumnih i pretjeranih potraživanja.

- Mislim da je važno pokušati postići neku razinu jasnoće i sigurnosti kako bi tvrtka mogla nastaviti raditi i biti financijski stabilna. To je argument koji sam iznio i koji ću i dalje iznositi - rekao je Cameron.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar B
B
21:15 16.06.2010.

hehe... zavisi šta je nerazumno potraživanje... Amerikanac dobije 90 milijuna $ odštete, jer je malo opekao jezik vrućom kavom... Iračaninu Amerikanac otkine glavu i ruku protuavionskim mitraljezom dok vodi dijete u vrtić, a njegova obitelj dobije 125 $ odštete...

VI
vitaszorcms
09:33 17.06.2010.

Šteta koju je napravio BP je nenadoknadiva i tih 20mildUS to ne može pokritit niti sa desetim dijelom.To što je toj gamadi teško lovu izvući iz džepa je druga priča.Oni su naučili otim ati i pljačkati,a ne da plaćaju.Sad,kad je objelodanjena interna prepiska o sigurnosti i kako je zbog samo par miliončića uštede drastično smanjena sigurnost,dok istovremeno crpe milijarde,može se vidjeti što se događa kad pohlepa uzme maha.Ta masonska neoliberalna lopovska bagra,toliko je neodgovorna i funkcionira samo na razini pohlepe i brzog bogaćenja,a posljedice takvog ponašanja je nesaglediva šteta po planet i ekosustav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije