Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komunikologinja o odluci da Petrov šefa kabineta nađe na natječaju: 'Inzistira na transparentnosti'

Smiljana Leinert Novosel: Poanta tog Petrovova poteza više je na njemu nego na kandidatu. Očito mu je bitno poslati poruku o sebi
12. ožujka 2016. u 23:45 26 komentara 616 prikaza
04.01.2016., Zagreb - Predsjednik MOST-a Nezavisnih lista Bozo Petrov. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell

Šef Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov objavio je javni natječaj kojim traži šefa svog kabineta. Spomenuti natječaj za “predstojnika Ureda potpredsjednika Vlade” objavljen na stranicama Vlade. U uvjetima se navodi da kandidati koji se žele prijaviti na natječaj trebaju imati završen sveučilišni diplomski studij, najmanje četiri godine radnog iskustva, položen državni stručni ispit, hrvatsko državljanstvo i potvrdu o nekažnjavanju.

Neobičnost ovog Petrovova poteza u odabiru osobe koja bi trebala imati njegovo puno povjerenje komentirala je komunikologinja Smiljana Leinert Novosel:

– Petrov stvarno inzistira na transparentnosti. Hoće pokazati da nikoga od njemu poznatih ne želi u to uključiti i time mu pogodovati, već da želi biti apsolutno objektivan u odabiru. Očito ga ne zanima povjerenje, nego objektivnost i potraga za nekim tko zadovoljava kriterije. Je li to dovoljna pretpostavka, nisam sigurna. Lakše je u takav posao krenuti ako imate već neko povjerenje. Prednost je i kada već znate da s nekom osobom imate dobra iskustva iz ranije komunikacije. Petrovu je očito najbitnije poslati poruku o sebi. Poanta je ovdje na njemu više nego na kandidatu. No, možda on inzistira na transparentnosti, a ipak nekoga već ima u vidu.

>> Božo Petrov odabrao tko će mu biti službeni savjetnik

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • BANZO:

  Bilo bi dobro da uzme Lekovića,Hribara,Glavaševića ili Frljića, ukoliko oni ne zadovolje poradi nestrućnosti trebao bi uzeti u obzir pok.Malnara komunikološkog stručnjaka tzv.Jajana.

 • Patrizzia:

  Petrov i most već dugo vremena izaziva gađenje zajedno sa Opus Dei.

 • kupatilo:

  Treba njemu osoba iz njegove struke a ne nikakvi pravnici.