Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFORMATIZACIJA SABORA

Petrov: Nabavka tableta je samo prva faza informatizacije

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.11.2016.
u 15:45

Na nabavku tableta potrošit će nešto manje od 200 tisuća kuna, dok bi potrebni softver stajao oko 20 tisuća kuna

Predsjedništvo Sabora danas se sastalo kako bi dogovorilo novu sjednicu Sabora koja kreće iduću srijedu s aktualnim prijepodnevom. Naime, još uvijek traje konstituirajuća sjednica koja je započela prije mjesec dana konstituiranjem Sabora.  

Predsjednik Sabora Božo Petrov izvijestio je da se razgovaralo i o radu Sabora, informatizaciji Sabora koja počinje s danas raspisanim natječajem za nabavku tableta svim saborskim zastupnicima, ali i o prisustvu zastupnika na sjednicama i saborskim odborima. Natječaj je, kaže, otvoren osam dana, pa se nada da će zastupnici tablete dobiti najkasnije do 15. prosinca.

- Nabavka tableta je samo prva faza informatizacije, želimo postići efikasniju službu kao i efikasnije procese, ubrzati i smanjiti administraciju, ubrzati i olakšanje kolanje informacija među službenicima i zastupnicima – pojasnio je Petrov, te dodao kako su troškovi informatizacije slični dosadašnjim, budući se dosad zastupnicima nabavljalo laptope.

U drugoj fazi plan je sve procese koji se događaju u Saboru dodatno povezati, naglašava, posebice sve stručne službe i odbore sa zastupnicima. Na nabavku tableta, dodaje, potrošit će nešto manje od 200 tisuća kuna, dok bi potrebni softver stajao oko 20 tisuća kuna.

- Uštedjet ćemo značajna sredstva u odnosu na prvi proračun koji je rađen, a posebice sljedeće godine – tvrdi Petrov te dodaje kako informatizacija neće voditi otkazima.

- Ne treba biti strahovanja od otkaza, no oni koji su danas zaposleni u Saboru mogu se kvalitetnije iskoristiti, umjesto da satima sjede u Saboru i kopiraju dokumente – poručuje predsjednik Sabora.

>> 'Pronašli smo rješenje – električna energija neće poskupjeti, već će cijena biti niža!'

Ključne riječi

Komentara 6

AV
AVIM
17:43 15.11.2016.

Sigurno njihovoj djeci trebaju tableti.Neka se njihova djeca imaju sa cim zabavljati.Tako im kupuju i pametne mibitele.Sto ces treba djeci dati

Avatar kravata
kravata
17:30 15.11.2016.

Tableta protiv koje bolesti?

Avatar nisamgladan
nisamgladan
19:10 15.11.2016.

Pametni telefoni, laptopi, tableti. Pa što još trebate. Možda space shuttle?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije