Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA GRANICE

Božinović: Provedena je 1101 mješovita policijska ophodnja, postavljeno je 19 kamera

Davor Božinović
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
13.06.2019.
u 11:33

Najveći pritisak koncentriran je na nekih 350 kilometara granice na području PU Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke s tendencijom proširenja na jug i PU Brodsko-posavske - rekao je ministar.

Govoreći o izvješću o provedbi Strategije integriranog upravljanja granicom Republike Hrvatske za 2018. godinu, ministar Davor Božinović na Vladi je rekao kako se Hrvatska i tijekom u 2018. godini susrela s izazovom pritiska nezakonitih migracija.

Rekao je kako su migracije sada bile usmjerene i na granicu s BiH.

- Najveći pritisak koncentriran je na nekih 350 kilometara granice na području PU Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke s tendencijom proširenja na jug i PU Brodsko-posavske - rekao je ministar.

Dodao je kako su prijelazna mjesta na granici s BiH uređena u skladu s preporukama šengenske evaluacije i sporazumu između BiH i Hrvatske.

- Provedena je i 1101 mješovita policijska ophodnja - izjavio je i objasnio da su postavljene kamere na 19 lokacija.

- Ovakav pritisak zahtijevao je potpuni angažman granične policije na područjima koja su sukladno prometnim pravcima, krijumčarskim mrežama i drugim elementima bila najranjivija - objasnio je Božinović.

- Intenzivno se provodi obuka policijskog sastava - rekao je.

- Od nabavki opreme izdvojio bih nabavku 60 terenskih vozila, 65 ručnih termovizijskih uređaja, 100 komada prijenosnih kamera kratkog dometa... - nabrojao je ministar.       

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije