Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmice će nadzirati redari

Gledanje utakmica: Božinović pozvao da se otkažu okupljanja na trgovima

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.06.2021.
u 13:25

Želimo poslati poruku državljanima EU da je Hrvatska spremna na sigurnu turističku sezonu, istaknuo je

Ministar Davor Božinović kazao je da je u Hrvatskoj i Europi epidemiološka situacija bolja, no da opuštanja nema te da o nama ovisi kakva će biti zdravstvena i gospodarska slika.

Božinović je pozvao organizatore programa na gradskim trgovima vezano uz početak europskog nogometnog prvenstva da to otkažu. "Javna događanja i okupljanja i dalje su ograničena na maksimalno 100 osoba što je bitno istaknuti, pogotovo kad je pred nama europsko prvenstvo u nogometi i turistička sezone. Preporuka je svim jedinicima lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica", istaknuo je Božinović.

Poručio je da iz Hrvatske ne bi trebale ići slike masovnog okupljanja kao što je bilo proteklih dana, jer to nije dobra pozivnica za strane goste. Utakmice će se moći gledati na terasama kafića koje će nadzirati redari civilne zaštite.

"Želimo poslati poruku državljanima EU da je Hrvatska spremna na sigurnu turističku sezonu", istaknuo je.

"Mi ne možemo poslati sliku, kada će igrati Hrvatska, da su se okupile tisuće ljudi i očekivati da će se prihvatiti poruka da je u Hrvatsku sigurno doći. To jedno s drugim ne ide", kazao je.  Na pitanje treba li biti otkazano navijanje na glavnom zagrebačkom trgu, Božinović je rekao da ih poziva da to naprave. 

 

Komentara 3

NA
Nadalinaaa
13:42 11.06.2021.

Neka nam glavni šerif u RH, koji vodi zdravstvenu politiku, objasni zašto se događa ovo: "Stručnjaci su zabrinuti: Sve više slučajeva zaraze kod osoba cijepljenih s dvije doze". I kada misle vladajući prekinuti ovu morbidnu farsu s izluđivanjem vlastitih građana?

Avatar Bill Carson
Bill Carson
13:40 11.06.2021.

U prijevodu, gasi kamera dok je ludilo turizma i sporta po cijeloj HR. Ono što nije na kemerama nije u srcu niti umu Europljana.

GE
generacija66
10:57 12.06.2021.

Na žalost, neće biti razloga za feštanje i druženje na otvorenom prostoru jer naša repka dugo nije bila ovako loša i slaba. Praktički od Rusije oni nisu odigrali pravu utakmicu. Volio bih da nisam u pravu ali brojke sve govore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije