Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukinute e-propusnice

Božinović pojasnio popuštanje mjera za društvena okupljanja i održavanje manifestacija

Davor Božinović
Foto: POOL
10.05.2020.
u 14:39

Dozvoljeni broj za društvena okupljanja sada je 40, umjesto dosadašnjih pet osoba.

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare da se ukidaju e-propusnice, ali u slučaju epidemološke promjene, mogu se vratiti.


 

- Od 18. svibnja će se donijeti odluka o popuštanju mjera za održavanje programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom, zvijestio je Božinović, a od 13. rad teretana, održavanje sportskih treninga. Uspostavlja se međugradski cestovni promet putnika, međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu i otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori - kazao je Božinović, a rekao je i kako je dozvoljeni broj za društvena okupljanja sada 40, umjesto dosadašnjih pet osoba.

Božinović je potvrdio da jučerašnja odluka omogućuje hrvatskim državljanima izlazak i ulazak na teritorij RH, kao i sve ostale kategorije koje se spominju u odluci, sukladno striktnim uputama HZJZ-a.  

- Ono što je intencija odluke bila da se omogući prekogranična gospodarska aktivnost, poslovni sastanci, da se omogući kada postoji gospodarski interes za RH da se takve aktivnosti na neki način puste da ljudi dođu, investiraju, da se koliko god moguće u ovoj situaciji gospodarstvo aktivira. Mjere koje je donio epidemiološki zavod su striktne. Ako se svi budu držali mjera ne bi trebalo biti razloga za zabrinutost, a ako ne onda se može i taj režim dodatno regulirati uključujući i testiranja - kazao je Božinović.


 

- Što se tiče gospodarskog interesa to je lako pokazati s dokumentom iz kojeg se vidi da ste vlasnik firme ili broda, nečega gdje postoji interes vaš ali i RH, a što se tiče osobnih razloga oni mogu biti različite prirode, ali tu se prije svega radi o tome da se ljudima omogući ukoliko postoje osobne situacije, a to je recimo prisustvo sahrani člana obitelji i slično - kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije