Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR O SLUČAJU SILOVANJA

Božinović: Nisam se osjećao dobro kada sam pročitao vijest iz Zadra

Ministar Božinović
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/7
14.10.2019.
u 13:28

Božinović je istaknuo da policija, pogotovo u posljednje vrijeme, promptno rješava  sve izazove i zadaće iz svoje nadležnosti, te da je tako bilo i u ovom slučaju iz Zadra.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako se nije osjećao dobro kada je pročitao vijest da je sud u Zadru pustio sedmoricu osumnjičenih za silovanje, ali je istaknuo da policija promptno rješava sve svoje zadaće.

"Informacije sam dobio iz novina, a čitajući tu vijest osjećao sam se kao i svi drugi građani Republike Hrvatske, dakle nisam se osjećao dobro", izjavio je Božinović nakon svečanosti postrojavanja novog naraštaja polaznika Policijske akademije.

"Nemam dobar osjećaj kad pročitam tako nešto, ali dovodite me u situaciju da moram komentirati rad drugih institucija, a imam premalo elemenata da bih o tome mogao nešto kompetentno reći", dodao je.

Božinović je istaknuo da policija, pogotovo u posljednje vrijeme, promptno rješava  sve izazove i zadaće iz svoje nadležnosti, te da je tako bilo i u ovom slučaju iz Zadra.

"Ne znam konkretan slučaj, ali ono što znam to je da hrvatska policija i u tom slučaju, kao i u svim drugim slučajevima maksimalno brzo, efikasno i učinkovito radi svoj posao. Za pitanja koja nadilaze nadležnost morate pitati druge", kazao je.

Ministar Božinović osvrnuo se i na potragu za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem, koji je krajem rujna nestao s posadom u havariji broda na Atlantiku, naglasivši kako se potraga sada bazira na aktivnom motrenju i oslanja na satelitske snimke.

"Vlada ulaže sve napore, sve što može, kroz diplomatsku mrežu i Europsku agenciju za  sigurnost  pomorskog prometa. Ono na čemu se sada bazira potraga je aktivno motrenje i obaveza svih brodova koji prolaze tom rutom da o bilo čemu novome što uoče obavijeste francuske vlasti", rekao je Božinović.

Oslonjeni smo, dodao je, i na satelitske snimke koje kada se predaju nadležnim institucijama se  analiziraju.

Također je rekao kako još uvijek "na stolu " financijska pomoć  koju je ponudila Hrvatska za potragu te da je Ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu s francuskim vlastima.

Komentara 7

DU
Deleted user
14:46 14.10.2019.

Navijačke izgrednike ste isti tren razotkrili i javno linčovali. Ajmo sad, razotkrijte njihove idenditete , njihovih roditelja i stranačku pripadnost. Tri masovna silovanja u Zadru i okolici u par godina i još prikriveni ubojica s gliserom. Previše da bi bilo slučajno.

DU
Deleted user
14:06 14.10.2019.

Po tko se osjeca dobro nakon takovog neljudskog cina ????

OB
ObrenM
17:53 14.10.2019.

Zasto nitko ne spominje nijemog uhljeba Bosnjakovica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije