Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASNOGOVORNIK VISKOVIĆ

'Naslovi su bombastični, sudac je zaključio da nema opasnosti od ponavljanja djela'

Ulaz u zgradu suda u Zadru
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/8
14.10.2019.
u 12:42

Što se ispitivanja žrtve tiče, kaže, još se nije dogodilo, a slijedi nakon što Državni odvjetnik pošalje prijedlog.

Nakon burnih reakcija javnosti na stravičan slučaj grupnog silovanja i ucjenjivanja maloljetnice u Zadru, oglasio se Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, kazavši kako je sudac istrage Ivan Marković pustio osumnjičene zato što je zaključio da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

– Sudac ih je pustio uz mjere opreza. On je zaključio da opasnosti od ponavljanja djela nema. Zaključio je da postoji opasnost utjecaja na svjedoke i istražni zatvor zamijenio je mjerama opreza – kazao je Visković. 

Mjere opreza, kaže, uključuju zabrane približavanja žrtvi, zabrane bilo kakvog komuniciranja s njom i javljanja policijskoj postaji dva puta mjesečno. Od sedmorice osumnjičenih, petorica su bila privedena, a dvojica su maloljetnici koji se, objašnjava, samo spominju u kaznenoj prijavi te nisu ni ispitani, ni privedeni.

Što se ispitivanja žrtve tiče, kaže, još se nije dogodilo, a slijedi nakon što državni odvjetnik pošalje prijedlog.

– Žrtva će se ispitati kad zaprimimo prijedlog Državnog odvjetnika. A što se tiče percepcije javnosti, ona je vođena uglavnom bombastičnim natpisima u novinama. Oni su jednostrani i novinari ih stavljaju zbog čitatelja te što veće čitanosti, a ne zbog onog što se stvarno dogodilo. Na ovakav se način često dogode tenzije. O detaljima dalje neću govoriti, ova istraga je tajna, pogotovo zato što su maloljetnici umiješani – kazao je glasnogovornik zadarskog suda.

Je li sudac Marković napravio pogrešku kada je osumnjičene počinitelje pustio na slobodu, nije želio komentirati. Na pitanja novinara o snimkama čina kojima su ucjenjivali 16-godišnju djevojku, Visković kaže da nisu priložene u sudski spis.

– Snimke silovanja nisu dostavljene u sudski spis, ali je obrana dostavila neke svoje snimke – rekao je glasnogovornik Visković.

VIDEO Glasnogovornik zadarskog suda o slučaju silovanja (Snimio: Frane Šarić)

Ključne riječi

Komentara 40

CH
CharlesBukowski
13:21 14.10.2019.

gospon sudac a da je vasa kcer u pitanju? da li bi vasa odluka bila drukcija ?

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
13:17 14.10.2019.

Siluju maloljetnicu, ucjenjuju, prijete, batinjaju...da, nema razloga za zabrinutost.

ST
strsljen2013
12:54 14.10.2019.

Netko jednom rekao "slučajna država" i što sve dalje, čini mi se bio je u pravu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije