Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Božićnici se nada 60 posto građana, najveća je želja (novi) posao

novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.12.2016.
u 00:15

Većina ispitanika, kao i prijašnjih godina, očekuje novac (87%), i to u prosječnom iznosu od 1380 kuna, 121 kunu više nego lani

Ove godine božićnicu očekuje 60% ispitanika, što je više nego prošle godine kada ju je očekivalo 55% ispitanika, pokazalo je istraživanje portala MojPosao na više od 300 građana.

Većina njih, kao i prijašnjih godina, očekuje novac (87%), i to u prosječnom iznosu od 1380 kuna, što je za 121 kunu više nego lani. Bon ove godine očekuje 30% ispitanih, a 19% ih se nada poklon-paketu. Božićnicu najviše očekuju zaposlenici državnih tvrtki (80%). Tog su mišljenja najmanje zaposlenici privatnih tvrtki u domaćem vlasništvu (41%).

Uvjerljivo najdraža vrsta nagrađivanja potkraj godine je gotovina koju bi odabralo 77% ispitanika. Za 8% ispitanika dovoljna je i zahvala. Više od trećine ispitanika (39%) kaže da bi božićnicu iskoristili za podmirenje osnovnih životnih troškova, njih 29% kupili bi božićne darove, 16% njome bi zatvorili dugovanja, 11% bi sebi nešto priuštilo, a 6% ispitanika s božićnicom bi napravili nešto drugo. Primjerice, jedna ispitanica navela je da bi investirala u – kokošinjac.

Na pitanje što si najviše žele, 35% odgovara da želi (novi) posao. Napredovanje priželjkuje 17% njih, 13% ih želi zadržati postojeći posao...

>> Javni sektor čeka 1250 kn božićnice, privatni po dogovoru

>> Propali pregovori Vlade i sindikata, ali božićnica u siječnju

Komentara 1

KS
krao_sam
08:41 16.12.2016.

Ove drzavne bozicnice su u iznosu kao place u privatnom sektoru recimo u hrvatina iz plodina i konzuma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije