Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bozanić: Ukidanje 'Slike Hrvatske' udar je na slobodu govora

Ukidanje emisije „Slika Hrvatske“, koja je zapravo javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni je udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara
07. siječnja 2013. u 12:42 332 komentara 7 prikaza
Kardinal Bozanić primio Karolinu Vidović Krišto
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić dao je podršku HTV-ovoj urednici Karolini Vidović Krišto te poručio da je njezina emisija o Kinseyu bila pokušaj da se "sva pitanja osvijetle s više strana" i da je njezino ukidanje "izravni udar na slobodu govora i javnog djelovanja novinara".

Kardinal Bozanić danas je, naime, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu primio Karolinu Vidović Krišto, urednicu ukinute emisije HTV-a „Slika Hrvatske“, javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

– Urednica HTV-a informirala je kardinala Bozanića o svom novinarskom školovanju, radu te o emisiji „Slika Hrvatske“ i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom „Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?“. U razgovoru je konstatirano da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana. Upravo je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinog pitanja da bi gledatelji mogli biti što cjelovitije informirani – kaže se iz tiskovnog ureda, ističući da je "ukidanje emisije 'Slika Hrvatske', koja je zapravo javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara".

– U razgovoru je također istaknuta nada da će u nastalom slučaju prevladati zdrav razum i demokratsko ponašanje – kažu iz Bozanićeva tiskovnog ureda.

– Sretna sam i zahvalna što me primio uzoriti kardinal i dao tako veliku podršku. A sada očekujem i čekam na prijem kod ostalih vjerskih vođa u Hrvatskoj – izjavila je Karolina Vidović Krišto nakon susreta s kardinalom Bozanićem za Hrvatski katolički radio.

 

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • -obrisani-:

  Ja ne kužim crvene zašto su na ovoj temi uopć,.čemu neroza zbog primanja Hrvatske heroine .....da je primio nekog iz neke udruge ili nekog sa istoka shvatio bi da imate svoje komentare na svoje pastire a ovako zbilja čudno

 • Loco:

  07.01.2013. u 16:19h sjeverozapad je napisao/la: loco- ma svi su oni dobro plačeni da pišu i lupaju minuse-plača ih crkva i lopovski hdz iz crnog fonda ---- ma ima ih par i otkrili su proceduru 'obriši cookie'->'stisni minus/plus'>'glasaj na anketi' ... prikaži još!' sumnjam da ih netko plaća. prije će bit da su teški zeloti i da im se radit takve gluposti. pa pogledaj ovog marka, tupi li tupi. valjda spuca 1000 postova u sat vremena.

 • Avatar sjeverozapad
  sjeverozapad:

  Crkva več stolječima laže o postanku svijeta i čovjeka, a u bibliji su same laži i gluposti i vrijeme je da se crkva makne iz javnog života i te svoje bajkice propovijeda u crkvama gdje če ih ostarjele bakice slušati ... prikaži još!i a djecu nek ostave na miru jer oni se djecom bave na pedofilski način