Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bozanić u ponoć potvrdio da je Konzumu i Tisku dostavio letke

Spremni smo dostaviti spomenuti letak svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima, kažu na Kaptolu
22. prosinca 2012. u 23:59 141 komentara 70 prikaza
'15.08.2012., Zagreb - Vise stotina gradjana prisustvovalo je svetoj misi povodom blagana Velike Gospe, koju je odrzao kardinal Josip Bozanic u svetistu Majke Bozje Remetske.  Photo: Luka Stanzl/PIXSE
Foto: 'Luka Stanzl/PIXSELL'

Kaptol je i službeno potvrdio da je organizirao raspodjelu letaka protiv spolnog odgoja po prodavaonicama i kioscima. Točnije, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije po prvi se puta od svoga osnutka priopćenjem za medije oglasio u ponoć! Naime, par minuta prije ponoći na internetsku adresu svih medija u Hrvatskoj upućeno je priopćenje (iza kojega zacijelo stoji nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić) kao reakcija na dijeljenje crkvenih letaka po prodavaonicama Konzuma i Tiska. Na neki način to je i odgovor kardinala Bozanića ministru Jovanoviću, koji je poručio da se Crkva ne miješa u zdravstveni odgoj i na taj način zaoštrio odnose Crkve i vlasti do krajnjih granica.

- Vršeći svoju zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija. Slijedom tog prava, sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika, letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira se na više mjesta - pišu sa zagrebačkog Kaptola, dodajući kako su "spremni dostaviti spomenuti letak svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima".

- Crkva je uvijek otvorena za dijalog kako bi se o važnim temama za društvo, a što uvođenje zdravstvenog odgoja jest, progovorilo sa svih strana i u konačnici donijeli oni zaključci koji će donijeti najviše dobro kako pojedincu tako i društvu u cjelini - javljaju s Kaptola.D

Doznajemo da su i u nekim zagrebačkim crkvama organizirana bdijenja upravo na nakanu da uspije željeni bojkot spolnog odgoja.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • RINMA:

    Crkva piše pamflete.

  • matiyica:

    23.12.2012. u 08:11h obema je napisao/la: . ..Može li netko navesti neki primjer države gdje se crkva ovoliko bahato i bezobrazno mješa u poslove države??? -Pa talibani su nekaj slično.

  • Dioklecijanova palaca:

    Neki svećenici prakticiraju seksualne aktivnosti, neki imaju djecu, neki su optuženi za zlostavljanje djece, da nije možda Crkva pretjerala u svemu. Umjerenost prije svega. Umjerenost i u bogatstvu.