Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDAN

Bozanić blagoslovio maslinove i palmine grančice na Cvjetnicu

josip bozanić
Robert Anić/PIXSELL
28.03.2010.
u 11:08

- Krist je u Jeruzalemu htio trpjeti i umrijeti, od mrtvih ustati - rekao je kardinal Bozanić, dodavši kako u spomen toga događaja valja slijediti upravo takvu pobožnost.

Blagoslovom maslinovih i palminih grančica ispred zagrebačke katedrale, kojega je predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, započela je proslava blagdana Cvjetnice.

Kardinal Bozanić u kratkom je nagovoru (jer se na Cvjetnicu isključivo u liturgiji pjeva Muka Gospodnja) rekao kako čitava Crkva ovim blagdanom započinje vazmeno otajstvo.

- Krist je u Jeruzalemu htio trpjeti i umrijeti, od mrtvih ustati - rekao je kardinal Bozanić, dodavši kako u spomen toga događaja valja slijediti upravo takvu pobožnost.

Katolici diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, na Cvjetnicu podsjećaju se slavnog Kristova ulaska u Jeruzalem, kada su ga mase oduševljeno dočekale mašući palminim i maslinovim granama. No to oduševljenje brzo je splasnulo i ta ista masa istim oduševljenjem pratila je njegov križni put i raspinjanje. Ulaskom u Veliki tjedan Crkva se na poseban način spominje Kristove muke, koja završava proslavljenim uskrsnućem.

Upravo na spomen Kristova ulaska u Jeruzalem vjernici u crkvu dolaze s cvjetnim granama u rukama, noseći ih blagoslovljene u svoje domove.

Komentara 15

OB
-obrisani-
17:21 28.03.2010.

I neka nam rastu Sv Masline i Palme !!!!!!

PR
Pravedni.
18:03 28.03.2010.

Brza reakcija Brza i odlučna reakcija na crkvenu pedofiliju. Trebalo im je samo 2000 godina.

UD
udrimuski
11:34 28.03.2010.

bilo bi lijepo kad bi se crkveni vjerodostojnici i uglednici držali svojih propovjedanja. takođe bi bilo lijepo kad bi se jasno ogradili od pedofila u svojim redovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije