Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTALI TEGLJAČ

Bourbon: U potrazi sudjeluju i dronovi, nema rezultata

Bourbon Rhode
Foto: Bourbon Offshore
1/3
08.10.2019.
u 23:38

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon tjedan dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca.

Tvrtka Bourbon objavila je kako dosadašnje potrage koje je predvodio brod Alp Striker nisu dale rezultata. U objavljenom priopćenju navode kako su u potrazi sudjelovale i bespilotne letjelice, tri druga broda te američki zrakoplov Hercules C-130.

Navode kako su odmah reagirali na izvještaje dvojice pomoraca s broda Alp Striker, koji su javili da su u noći s nedjelje na ponedjeljak vidjeli signalne rakete, te da je brod krenuo prema tom području u koordinaciji s CROSS-om (Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar). CROSS je pozvao i tri trgovačka broda da krenu prema tom mjestu. 

Tegljač "Bourbon Rhode" potonuo je 26. rujna u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon tjedan dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca. Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući kapetana Dinu Miškića koji nije pronađen.

Uz Miškića na brodu su bili ukrajinski, te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Osim hrvatske predsjednice i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij također je od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zatražio da ne odustane od potrage.

Prefektura Martiniquea u ponedjeljak je objavila da je u noći na ponedjeljak uočena "moguća signalna raketa" u blizini područja potrage za potonulim brodom "Bourbon Rhode", prenio je francuski list Le Parisien.

Komentara 4

Avatar LieDetector
LieDetector
23:56 08.10.2019.

Boze daj da ih pronadju! Bog te cuvao i andjeli Dino drzi se!

DD
dobar.d
02:46 09.10.2019.

Pronasli jedan camac za spasavanje...pronasli cak i mrtva tijela mornara a da ne bi mogli naci drugi camac opremljen odasiljacem za lociranje...hocu reci...ne mirisi na dobro...daj Boze da nisam u pravu...

Avatar dzambo
dzambo
02:36 09.10.2019.

U takvim situacijama ako neko prezivi a desavalo se i prije ''valovi'' te mogu odnijeti cak 2 do 3 puta vecu razdaljinu ili od podrucija onog kojeg vec pretrazuju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije