Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bošnjakovićev lapsus: Tijekom govora gotovo nitko nije primijetio ovo

Bošnjaković, koji je došao u Brezovicu kao Plenkovićev izaslanik, rekao je i kako "to prebrojavanje tko je stigao, tko nije, nema puno smisla.
22. lipnja 2019. u 14:36 44 komentara 5715 prikaza
Dražen Bošnjaković
Foto: Borna Filić/PIXSELL

U Brezovici kod Siska u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije obilježili su Dan antifašističke borbe, posvećen sjećanju na Prvi sisački partizanski odred 1941. koji je označio početak organizirane narodnooslobodilačke borbe Hrvatske u Drugom svjetskom ratu.

Dražen Bošnjaković Pravosuđe ide na bolje Bošnjaković: Nemam pojma tko je 'crni labud' za HDZ

U ime vlade, u Brezovicu je stigao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, kojemu se predkraj govora omakao lapsus kojeg, čini se, mnogi nisu čuli. 

- S ovog mjesta još jednom iskazujem poštovanje svima onima koji su tih davnih godina dali svoje živote, koji su se organizirali da sačuvaju Republiku Hrvatsku i da kažu ne antifašizmu - rekao je Bošnjaković.

 

Bošnjaković, koji je došao u Brezovicu kao Plenkovićev izaslanik, rekao je i kako "to prebrojavanje tko je stigao, tko nije, nema puno smisla. Ja dolazim u ime premijera, institucije Vlade. Što se tiče Ureda predsjednice to ne znam kakva je situacija. Mislim da će biti dosta ljudi, puno se ljudi skupilo. "

"Isprike predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da nije dobio poziv i da stoga neće doći isto je kao kada dijete kaže da je napisalo zadaću, ali da mu je pas pojeo. A što drugo očekivati od Vlade koja se u cijelom svom mandatu nije suprotstavila svim različitim oblicima fašizma koji se događaju, bilo da se radi o napadu na nekoga tko prosvjeduje ili pripadnika neke manjine i sl. Vjerujem da će na sljedećim izborima građani znati prepoznati snage dobra naspram ovih snaga koje zatvaraju oči nad galopirajućem fašizmu koji raste, izjavila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček. 

Darko Kovačević Daruvarac ZAKON U PROCEDURI Zbog Daruvarca: Bošnjaković otkrio detalje pooštravanja Zakona o kaznenom postupku

Kako se zna isticati, sudjelovanjem u antifašističkom pokretu Hrvatska se uvrstila na stranu pobjednika u Drugom svjetskom ratu. Zakonom Republike Hrvatske o blagdanima iz 1991. 22. lipnja je proglašen državnim praznikom, koji se od 2000. obilježava kod spomenika Prvom partizanskom odredu u šumi Brezovica, autora Želimira Janeša. 

Bošnjaković i Murganić OTIŠAO U NJEMAČKU Ministrica Murganić i ministar Bošnjaković prokomentirali slučaj Daruvarca

Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske na svojim internetskim stranicama upozorava na pogrešne interpretacije oko Odreda, koje idu za njegovim proglašenjem prvog u Europi. Ističu kako Sisački partizanski odred nije bio prvi u Europi, ali je bio prvi u Hrvatskoj i Jugoslaviji. 

 

Koronavirus u Irskoj
UVELI I 5. STUPANJ
Najstroži 'lockdown' u Europi: Druženja dopuštaju samo samohranim roditeljima i samcima
Jabuke
PROMO
Enna Fruit pokreće akciju „Mjesec domaće jabuke“ s ciljem poticanja prodaje domaćih sorti
  • bakulušić:

    Nije čovjeku lako! Uzdizanje Sutjeske, uzdizanje Brezovice, uzdizanje Srba, hrvatska državnost, Domovinski rat...i puno toga što proturječi jedno drugom. Teško se snaći u svim tim "revizionostičkim" pričama. Teško je priznati da je sve krenulo od Borićevca a da su "fašizam" ... prikaži još! i "antifašizam" tek puki ukrasi.

  • vjaceslav:

    gdje su ti antifašisti bili kada se 17. rujna 1939. staljin pridružio hitleru u komadanju poljske? nisu taj čin osudili, već su ga nastojali opravdati! ili kada je "antifašist" staljin 2. kolovoza 1940. uz podršku hitlerove vojske okupirao moldaviju? a, ... prikaži još!, našim antifašistima uopće nije smetalo što je hitler razbio jugoslaviju u travanjskom ratu (od 6. do 17.) ni kada je 10. travnja 1941. proglašena endeha. probudili su se par mjeseci poslije 22. lipnja 1941. kada je hitler napao sovjetski savez.

  • damascus:

    Da ti tzv. stari antifašisti ne voli RH jasno je kao dan. Dok je Bošnjakjović nabrajao uspjehe RH ovi su zvžđali, vikali, urlali. Treba li što dodati! Pa narodu je ionako sve jasno. 1991. nadali su se Jugoslaviji i uništenju ... prikaži još!u otpora naroda, svakako ne slobodi RH i hrvatskoga naroda. To je istina koju ti sljedbenici niti danas, emocijama ne mogu prikriti. Proslava je ružan igrokaz lažne povijesti koja nema veze sa slobodom već samo sa komunizmom. I to treba reči.