Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Brezovici

Bošnjakovićev lapsus: Tijekom govora gotovo nitko nije primijetio ovo

Dražen Bošnjaković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
22.06.2019.
u 14:36

Bošnjaković, koji je došao u Brezovicu kao Plenkovićev izaslanik, rekao je i kako "to prebrojavanje tko je stigao, tko nije, nema puno smisla.

U Brezovici kod Siska u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije obilježili su Dan antifašističke borbe, posvećen sjećanju na Prvi sisački partizanski odred 1941. koji je označio početak organizirane narodnooslobodilačke borbe Hrvatske u Drugom svjetskom ratu.

U ime vlade, u Brezovicu je stigao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, kojemu se predkraj govora omakao lapsus kojeg, čini se, mnogi nisu čuli. 

- S ovog mjesta još jednom iskazujem poštovanje svima onima koji su tih davnih godina dali svoje živote, koji su se organizirali da sačuvaju Republiku Hrvatsku i da kažu ne antifašizmu - rekao je Bošnjaković.

 

Bošnjaković, koji je došao u Brezovicu kao Plenkovićev izaslanik, rekao je i kako "to prebrojavanje tko je stigao, tko nije, nema puno smisla. Ja dolazim u ime premijera, institucije Vlade. Što se tiče Ureda predsjednice to ne znam kakva je situacija. Mislim da će biti dosta ljudi, puno se ljudi skupilo. "

"Isprike predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da nije dobio poziv i da stoga neće doći isto je kao kada dijete kaže da je napisalo zadaću, ali da mu je pas pojeo. A što drugo očekivati od Vlade koja se u cijelom svom mandatu nije suprotstavila svim različitim oblicima fašizma koji se događaju, bilo da se radi o napadu na nekoga tko prosvjeduje ili pripadnika neke manjine i sl. Vjerujem da će na sljedećim izborima građani znati prepoznati snage dobra naspram ovih snaga koje zatvaraju oči nad galopirajućem fašizmu koji raste, izjavila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček. 

Kako se zna isticati, sudjelovanjem u antifašističkom pokretu Hrvatska se uvrstila na stranu pobjednika u Drugom svjetskom ratu. Zakonom Republike Hrvatske o blagdanima iz 1991. 22. lipnja je proglašen državnim praznikom, koji se od 2000. obilježava kod spomenika Prvom partizanskom odredu u šumi Brezovica, autora Želimira Janeša. 

Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske na svojim internetskim stranicama upozorava na pogrešne interpretacije oko Odreda, koje idu za njegovim proglašenjem prvog u Europi. Ističu kako Sisački partizanski odred nije bio prvi u Europi, ali je bio prvi u Hrvatskoj i Jugoslaviji. 

 

Komentara 44

BA
bakulušić
15:15 22.06.2019.

Nije čovjeku lako! Uzdizanje Sutjeske, uzdizanje Brezovice, uzdizanje Srba, hrvatska državnost, Domovinski rat...i puno toga što proturječi jedno drugom. Teško se snaći u svim tim "revizionostičkim" pričama. Teško je priznati da je sve krenulo od Borićevca a da su "fašizam" i "antifašizam" tek puki ukrasi.

VJ
vjaceslav
15:41 22.06.2019.

gdje su ti antifašisti bili kada se 17. rujna 1939. staljin pridružio hitleru u komadanju poljske? nisu taj čin osudili, već su ga nastojali opravdati! ili kada je "antifašist" staljin 2. kolovoza 1940. uz podršku hitlerove vojske okupirao moldaviju? a,, našim antifašistima uopće nije smetalo što je hitler razbio jugoslaviju u travanjskom ratu (od 6. do 17.) ni kada je 10. travnja 1941. proglašena endeha. probudili su se par mjeseci poslije 22. lipnja 1941. kada je hitler napao sovjetski savez.

DA
damascus
15:38 22.06.2019.

Da ti tzv. stari antifašisti ne voli RH jasno je kao dan. Dok je Bošnjakjović nabrajao uspjehe RH ovi su zvžđali, vikali, urlali. Treba li što dodati! Pa narodu je ionako sve jasno. 1991. nadali su se Jugoslaviji i uništenjuu otpora naroda, svakako ne slobodi RH i hrvatskoga naroda. To je istina koju ti sljedbenici niti danas, emocijama ne mogu prikriti. Proslava je ružan igrokaz lažne povijesti koja nema veze sa slobodom već samo sa komunizmom. I to treba reči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije