Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bošnjaković i Božinović odgovorili Penavi: podignuti optužni prijedlozi za Ovčaru, Sisak, Manjaču, Široku Kulu...

Policija vrlo ozbiljno radi na tim predmetima i to je jadan od prioriteta, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
08. rujna 2018. u 16:56 17 komentara 3130 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Mi u okviru Ministarstva pravosuđa niti procesuiramo niti odlučujemo, mi stvaramo uvjete za bolji rad pravosuđa", izjavio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, komentirajući prozivke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave zbog neriješavanja ratnih zločina i pitanja nestalih. 

VUKOVAR Penava želi prosvjed: Dosta mi je osjećaja gorčine, nepravde, izdaje i nedostojnosti tih ljudi

- Bolji uvjeti se očitavaju u tome da stvaramo bolju kadrovsku bazu, bolju materijalnu opremljenost naših tijela, a rezultat su bolji rad sudova, izjavio je Bošnjaković nakon svečane sjednice Općinskog vijeća općine Rugvica.

Upitan da navodno postoje dokazi o zločinima, ali da se ništa ne poduzima, Bošnjaković je rekao da o dokazima u konkretnim predmetima ne može govoriti.

Ministar Božinović i gradonačelnik Darko Puljašić potpisali su sporazum o uređenju Policijske postaje UREDIT ĆE POSTAJU Božinović: Policija mora imati kvalitetne uvjete rada

Penava je danas pozvao sve građane Vukovara i cijelu hrvatsku javnost na mirni prosvjed protiv sramotne šutnje institucija hrvatskog društva, odnosno činjenice da ni nakon 27 godina od stradanja počinitelji ratnih zločina nisu procesuirani.

- Mišljenja sam da su neki stavovi iznad politike, a neke vrijednosti iznad stranačke stege. Stoga je nakon gotovo 10.000 dana šutnje vrijeme da zajedno postavimo jasne rokove institucijama poput Ministarstva pravosuđa, Glavnog državnog odvjetnika, sigurnosno-obavještajnih službi i MUP-a da procesuiraju odgovorne za zločine na svim razinama ili da svoje mjesto ustupe onima koji su to kadri učiniti, poručio je Penava.

[video: 26625 / Premijer Plenković povodom Dana općine Rugvica sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća]

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je pak kako je glavni ravnatelj policije u veljači ove godine osnovao posebnu radnu skupinu za ratne zločine s ciljem analiziranja svih kriminalističkih istraživanja i sudskih postupaka.

- Dva mjeseca nakon osnivanja podignuta je kaznena prijava, optužnica, za slučaj Ovčara. U posljednje vrijeme su podignuti i optužni prijedlozi i kada su u pitanju napad na Banske dvore, Sisak, Manjača, Široka Kula....tako da policija vrlo ozbiljno radi na tim predmetima i to je jadan od prioriteta, kazao je Božinović.

Danijel Rehak Magazin Oluja 'Spomen-dom Ovčara posjeti 120.000 ljudi'

 Božinović je komentirao i stanje na hrvatskim granicama naglasivši da policija kontrolira situaciju i dobro radi svoj posao.

- Iza činjenice da je Hrvatska sigurna turistička destinacija stoji predan 24-satni rad hrvatske policije, kazao je ministar.

 

>> Pogledajte što pulski gradonačelnik Boris Miletić o dolasku Margrethe Vestager

>>  [video: 26609 / ]
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • Agricola:

  Danas i sutra navršava se 25 godina od zločina u Grabovici kad su muslimanski teroristi upali u selo u njihovoj dubini, u kojem su bili sami hrvatski civili i nije bilo nijednog vojnika, i ubili 33 hrvatska civila. Ubili su ... prikaži još!i su djevojčicu od nepune 4 godine u majčinom naručju, i ta curica se zvala Mladenka Zadro. Osim toga, jednog mušakrca su pribili na križ i ispred njega mu silovali ženu a njega potom ubili. Jednom su otkinuli glavu i nabili je na kolac. Pitam ja vas tko će za te zločine odgovarati? Ako dižete optužne prijedloge za Manjaču dignite i za ovo, jer ubijani su hrvatski državljani i to samo zato što su Hrvati, nenaoružani civili koji nikom nisu bili prijetnja. Ujedno, to je najstrašniji i najmasovniji zločin nad civilima u čitavom muslimansko-hrvatskom građanskom ratu u BiH i to se mora sankcionirati!

 • prajdali100:

  Penava budi ozbiljan.Pa pogledaj što radi Pupovac i društvo !!! Što pišu novine, što rade portali, posebno Index, i nitko ništa.Užas na koji nema reakcije !!! A tek " informativni " program HRT !!!!!

 • Avatar gospar
  gospar:

  Pupovac drzi Plenkovića za ja... pa prema tome jos jedan igrokaz u režiji HDZ a.