Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bošnjački general: Armija BiH je štitila Hrvatsku

Po njegovim riječima, postrojbe Armije BiH su oslobađale Plitvice, Rakovicu i Korenicu pa bi ih Hrvatska zbog toga trebala odlikovati
02. kolovoza 2019. u 13:59 26 komentara 2753 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Bivši zapovjednik bošnjačke Armije BiH Hamdija Abdić Tigar odbacio je tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je Hrvatska akcijom Olujom spasila Bosansku Krajinu od genocida i ustvrdio da su bošnjačke postrojbe zapravo štitile Hrvatsku i čak oslobodile neke njezine dijelove. 

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti PREKRETNICA Grabar-Kitarović: 'Oluja' je spasila BiH, neka ne zaborave tko im je pružio ruku

Grabar-Kitarović je u četvrtak, uoči obljetnice "Oluje", rekla da je ta operacija "spasila BiH" te da bi "voljela da naši susjedi nikada ne zaborave tko im je pružio ruku u najtežim danima'.

S njome se ne slaže Abdić, nekadašnji zapovjednik vojne policije i 502. brigade iz sastava V. korpusa Armije BiH.

"Molim vas napišite da sam ja već s 4. na 5. kolovoza 1995. bio duboko u Hrvatskoj, na njihovom teritoriju. Vraga su oni nas spašavali", rekao je Abdić za portal Faktor.

Čovjek optužen za ubojstvo generala Hrvatskog vijeća obrane Vlade Šantića tvrdi da je Bosanska Krajina zapravo štitila Hrvatsku.

"Mi smo njima svo to vrijeme čuvali ovaj prostor ovdje. Što bi bilo da smo mi pali? Gdje bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica", smatra Abdić.

program 24.obljetnice Jelić: Oluja je najvažniji dan u hrvatskoj povijesti, ne želim o pjevačima

Po njegovim riječima, postrojbe Armije BiH su oslobađale Plitvice, Rakovicu i Korenicu pa bi ih Hrvatska zbog toga trebala odlikovati.

Hamdija Abdić Tigar u ratu je bio jedan je od najbližih suradnika zapovjednika V. korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića, a trenutno je zastupnik vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije u Parlamentu Federacije BiH.

Optužen je za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića u ožujku 1995. godine.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

 • croban1111:

  Hamdija je zaboravio kako su podvili rep, kada im je zapovjednik bojne Tigrova dao 15 minuta da se poćiste iz Hrvatske. Bježali su kao atletičari na kratke pruge.Fuj.

 • fefellerunt:

  Tko bi rekao da su muslimani toliko zaštićeni i privilegirani ne smiju s enapisati ni najosnovnije činjenice uz nekoliko pridjeva a da ne budeš kažnjen

 • Avatar Infinity
  Infinity:

  Bošnjaci misle valjda da sve trebaju dobiti na poklon i da drugi trebaju raditi za njih