Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulminacija krize
Povratak na članak

Bošnjaci žele državicu kao i Srbi u BiH, ali bez Hrvata

Traži se ukidanje Doma naroda, koji jedini štiti prava Hrvata, koji je i temelj Washingtonskog sporazuma koji je potpisala RH

Komentari 171

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
10:17 06.04.2018.

Da se podsjetimo: osuđeni ratni zločinac Rasim Delić, general zločinačke tzv Armije BiH, osuđen je na samo 3 godine iako je izravno zapovjedio osnivanje mudžahedinske brigade 1993. Zašto? Zato što je zapovjednik te brigade posvjedočio kako je sve zločine dogovarao s Alijom Izetbegovićem. Danas njegov sin nastavlja babinim stopama.

VL
DU
Deleted user
09:47 06.04.2018.

jednakopravnost hrvata bez entiteta je takova utopija da je to zalosno i smijesno...samo prostor hrvatima omogucava opstanak a zajednistvo je floskula kao i jednakopravnost i konstitutivnost naroda... to je isto da sam ja jednakopravan u svojoj kuci a da uu toj kuci zivi jos jedna meni neprijateljski raspolozena obitelj bosnjaka ili srba svejedno.....

VL
Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
09:48 06.04.2018.

Ovo cvijeće u zadnje vrijeme jako smrdi....

VL
KA
KaraMarko
10:00 06.04.2018.

Treba dici zid sa strane Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Srpske i rijesiti stvar sa vehabijama zauvjek

VL
MA
malala
10:33 06.04.2018.

Nek si Bakir zelje objesi na osakaceni kukac. Zaboravio brzo kako Hrvat udara kad mu dodje 5 do 12. Valja ga podsjetit.

VL
AV
Avaz
09:48 06.04.2018.

Anemični jado da ima imalo obraza radio bih na tome da pomogne Hrvatima u BiH. Uzgred rečeno preko čiji se leđa sve prelomilo. A jado vrijeme i energiju troši na nadmetanje I. Konvencije. Može ih biti sram u Hdz što mu se klanjaju!!!

VL
DU
Deleted user
10:34 06.04.2018.

Sudbina BiH bez tri gotovo pa samostalna entiteta je već napisana. Svi vi koji misle da nije, prisjetite se sudbine Jugoslavije.

VL
NE
Neonacionalist
11:47 06.04.2018.

Čim smo se u Daytonu odrekli hrvatskog entiteta kojega smo već imali to je bilo de facto odricanje od konstitutivnosti i ravnopravnosti hrvatskog naroda u BIH . To što je onda Hrvatima jamčeno tobože ovo ono vam je isto kaokao sada ova famozna interpretativna izjava ili kako se već zove vezano za Istanbulsku konvenciju , dakle to ne vrijedi ništa osim da se prevesla i obmani hrvatski narod. Onda su nizom nametnutih amandmana i izmjenama daytonskog sporazuma Hrvatima malo po malo ukidana prava pa su dovedeni i u situaciju da im Bošnjaci biraju predstavnika , itd. Službeni Zagreb je na sve to zatvarao oči i puštao da se majorizira i diskriminira Hrvate u BIH . Danas se nitko više i ne sječa da je u Daytonu bila dogovorena i Konfederacija Federacije BIH i Republike Hrvatske te specijalni odnosi , Bošnjački tadašnji predstavnici su jasno to potpisali sa figom u džepu a sada odmah skaču kao opareni čim se Hrvatska po njihovom mješa u unutarnje odnose BIH a Hrvatska se itekako ima pravo mješati jer je Hrvatska ujedno i garant Daytona ali za njih ona to nije nego je sada kako sve češće ističu agresor i sudionik UZP . Sve su izokrenuli , i sada to je sa njihove strane razumljivo , jasni su njihove težnje i ciljevi ali je sramotno da Hrvatska to dopušta ali nažalost Hrvatska je zahvaljujući političkim vodstvima od 2000. naovamo bačena na koljena i nema od nje nikakve pomoči za Hrvate u BIH koji se moraju okreniti Srbima i posredno Rusima ako misle nešto ostvariti , nažalost .

VL
RM
ruzica_mario
11:40 06.04.2018.

tko su bosnjaci??

VL
TR
trabant7
11:53 06.04.2018.

U ratu mi smo njih " kruhom " a oni nas " kamenom " i tako je i u miru. Kada će naša politika nešto naučit?

VL
KR
Krotila
12:13 06.04.2018.

hrvatska vojska mora biti spremna za odbranU hrvata od muđahedina U srednjoj bosni

VL
ST
stipe123
12:13 06.04.2018.

Republika Srpska Srbiji, Herceg Bosna Hrvatskoj, a džamahirija na svom delu neka zida svoje rakete koliko hoće.

VL
Avatar sf49
sf49
10:42 06.04.2018.

A Hrvati čekaju da im Srbi završe posao.

VL
Avatar navijač
navijač
11:56 06.04.2018.

Ako bi se to dogodilo, to bi to početak novog rata između tzv. bošnjaka i Hrvata u Bosni , u koji bi bila uključena i Hrvatska. Treba se samo dobro naoružati ali nam i trebaju političari koji bi to i završili kako treba.Ova vlada to svakako nije.

VL
Avatar slaven0
slaven0
10:45 06.04.2018.

jos jedna banana drzava u kojoj su cijelo vrijeme jako bitne teme za ideolosko odrzavanje u foteljama...

VL
AN
ante92
09:44 06.04.2018.

Treba zid dići prema BiH, kao SAD prema Meksiku.

VL
RV
rvati
12:33 06.04.2018.

Muslimani pod imenom Bošnjaka nastavljaju da se bore za `unitarnu Bosnu` na načelima Islamske deklaracije Alije Izetbegovića uz izdašnu podršku svih dosadašnjih `visokih predstavnika`.Islamska deklaracija Alije Izetbegovića je oduvek predstavljala politički manifest režima u Sarajevu i osnov njegovog delovanja, kako tokom građanskog rata devedesetih godina prošlog veka, tako i u mirnodopskim uslovima, ma šta bošnjačko političko rukovodstvo o tome govorilo u javnosti.Islamska deklaracija, čiji je autor Alija Izetbegović, predstavlja političko-filozofski manifest za muslimane, kako širom islamskog sveta, tako i na teritoriji Bosne i Hercegovine.Ukoliko neko, međutim, misli da je Islamska deklaracija dokument prošlosti i da nema nikakav značaj u drugoj deceniji 21. veka, prevario se. Dovoljno je samo čuti govor Bakira Izetbegovića u Podveležju kod Mostara koji je održao pre nekoliko meseci. Izetbegović je na tom skupu, propraćenom burnim aplauzima prisutnih građana, izjavio između ostalog da se “i dalje vodi vojna i politička borba za nezavisnu i jedinstvenu BiH uprkos naporima suseda da se ona podeli”.Inicijativu za treći entitet koji žele Hrvati u BiH on naziva “udruženim zločinačkim poduhvatom”.

VL
DU
Deleted user
09:41 06.04.2018.

Hrvati iz Bosne su apsolutni gubitnici u ratu ....u tzv. Federaciji bih muslimani tvrde sto je cinjenicno stanje ...hrvata ima oko 20% a zastupljeni su svugdje sa 23% i za muslimane je to ok....naravno da zele ne samo fedetaciju negogo cijelu bih za sebe...ne razlikuju oni srbe i hrvate..jedni su ustase drugi su cetnici a oni su dobri partizani....biti ce opet belaja u bih...

VL
DU
Deleted user
12:10 06.04.2018.

Covic jos igra na kartu ugladjenosti i "finoce"pred zapadnim diplomatima,bojim se da politicko Sarajevo nije svjesno sto ce se dogoditi ako Hrvati odluce otvoreno stati na srpsku stranu i krenuti u dezintegraciju zemlje. Kroz zupanije,Dom naroda,Vladu Federacije,Hrvati mogu BiH baciti u potpunu politicku paralizu. Ustav je jasan.Paritet,rotacija,konsenzus.Ne postoji ni teoretska sansa da se jedan politicki narod izbaci iz odlucivanja. Mozda Herceg-Bosna ne postoji De iure,ali je De facto ona itekako ziva. Kroz zupanijske institucije,MUP,Elektroprivredu HZHB,poste Herceg-Bosne,telekom Herceg-Bosne,kroz obrazovanje po hrvatskom planu i programu.I danas postoje samo Sume Herceg-Bosne,Radio Herceg-Bosne,lovacki savez Herceg-Bosne,šporske udruge itd. Zajednicke institucije su uglavnom carina,monetarni sustav i obrana. Buditi hrvatski nacionalizam i separatizam nije nimalo pametno.Lako bi se mogla dogoditi disolucija zemlje.Hrvati nece bjezati ni od novog sukoba,ako ga Bosnjaci zele.I njime budu prijetili konstantno.

VL
Avatar Bjesomar
Bjesomar
12:56 06.04.2018.

Kakva je to lakrdija od države,pa ne mogu se dogovoriti oko ničega! A još je jadnije to da im stranci moraju govoriti što će i kako će.,kao neka otočna banana država. Neće to opstati kao što nije opstala ni bivša Yuga. Zato, bolje im je da se sami dogovore i raziđu u miru dok još mogu,jer kad padne prva krv onda ode sve u P.M..onako po balkanski.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.