Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROJICA UHIĆENIH

Bošnjaci izbornom prijevarom pomogli srpskom nacionalistu u Srebrenici?

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/3
03.12.2020.
u 12:30

Grujičić je na vlast došao 2016. te je 15. studenoga ponovno osvojio izbore

Nova politička kriza u Bosni i Hercegovini: policija je uhitila trojicu Bošnjaka, članove tamošnjih probosanskih socijaldemokrata (SDP), pod sumnjom da su krivotvorili dokumente i lažno prijavljivali glasače iz Srbije kako bi na lokalnim izborima u Srebrenici poštanskim glasovima pomogli srpskom načelniku Mladenu Grujičiću i SDP-u. Među trojicom uhićenih bio je i predsjednik općinskog odbora SDP-a Srebrenice.

Grujičić je na vlast u Srebrenici došao 2016. te je 15. studenoga ponovno osvojio izbore, uz prednost ispred kandidata Stranke demokratske akcije Alije Tabakovića od oko 2500 glasova. Novine Dnevni avaz izvijestile su da će središnja izborna komisija odlučivati o tomu treba li poništiti izbore u Srebrenici.

Liberalna Naša stranka nazvala je navodnu izbornu krađu “bezpresedanskim političkim nemoralom”. SDP je trojicu uhićenih političara isključio iz stranke, a ostavku je na mjesto šefa Glavnog odbora stranke dao i Saša Magazinović. Grujičić je pak rekao da je operacija policije pokušaj stavljanja pritiska “na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni surađivati, pomiriti se i ostvariti suživot”. Srebrenica sadrži veliki politički kapital u BiH zbog genocida koji su ondje snage Republike Srpske počinile nad Bošnjacima tijekom rata. Grujičić je dosad negirao genocid, a istraga moguće izborne prijevare u kojoj bi neki Bošnjaci pomogli njegovu ponovnom izboru skandal je bez presedana.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
21:15 03.12.2020.

Prijevara korištenjem dopisnih glasova... Pa šta je ovo, SAD ili Bosna?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije