Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najsloženija država u europi
Povratak na članak

Bosna protiv Hercegovine: svi bi, iznutra i izvana, trebali biti načistu – bez BiH bilo bi gore!

Koliko su se Hrvatska i hrvatska politika u ratu ogriješile o Bosnu i Bošnjake, toliko se Bošnjaci udaljavaju od Hrvatske i Hrvata u miru. Ništa nije crno-bijelo. Našlo bi se, bez velike potrage, da iz Zagreba još svisoka gledaju na BiH, da se postavljaju pokroviteljski, da zanemaruju da su Bošnjaci najviše frustrirani s onim što su doživjeli u ratu, pa i od Hrvata.

Komentari 21

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:53 06.08.2022.

Hrvati iz BiH glasali za neovisnu BiH. Hrvatska primila stotine tisuca izbjeglica iz BiH ptetežito Bošnjaka, HR vojska spasila Bošnjake od genocida u Bihacu natjerala RS vijsku da potpišu primirje jer su im došli u B. Luku. HR ni Hrvatii u BiH aosolutno ništa ne duguju Bošnjacima. Upravo obrnuto. Zato novinaru ne piši gluposti.

VL
Avatar Graničar
Graničar
18:57 06.08.2022.

Ma ajde druže ne trkeljaj. BiH je big jelte kako bi gospodin predsjednik rekao.

VL
Avatar HrvatskaIznadSvih
HrvatskaIznadSvih
19:15 06.08.2022.

A Hrvati nisu doživjeli od Bošnjaka? Odmah u startu, rečeno im je "To nije naš rat".... da bi poslije doveli mudžahedine da kolju kršćane.... Prekompleksno je to za druga Galića 😏

VL
Avatar quo_vadis
quo_vadis
21:30 06.08.2022.

BiH je država koja nema budućnosti,uglavnom zbog bošnjačkog šovinizma i fundamentalizma.

VL
DU
Deleted user
22:00 06.08.2022.

da nije došlo do bošnjačko-hrvatskog sukoba u srednjoj bosni, vjerojatno se nebi dogodio tragičan pad bosanske posavine, a bez 'posavskog koridora' bi tzv. "srao krajina" kapitulirala već do kraja 1992e

VL
AD
Adameus
21:31 06.08.2022.

Ja stvarno ne razumijem ovo stanje u BiH. Kako neki narod može izabrati predstavnika drugom narodu Pa mislim stvarno, kako je to uopće moguće? Ako ćemo pošteno ako sva tri naroda nemaju jednaka prava onda neka se BiH sutra raspadne. Ovo je tragikomedija u BiH. U krajnjoj liniji i Švicarska je uređena jako slično kao BiH pa sve tamo funkcionira, a ovdje ne može. Znači da netko namjerno želi da ne funkcionira. Ma sramota, ma pre loše. Ova priča je više i dosadna postala, vrijeme prolazi, a mlati se prazna slama. Ako ne znate urediti državu neka se raspadne i gotovo. Hercegovina nama i točka. Ako će se netko pozivati na povijest, onda bi cijela BiH trebala biti naša. Točka. Ovo je jako slična situacija sa pokojnom Jugoslavijom, Srbi su diktirali svima, a u BiH danas Bošnjaci hoće diktirati našem narodu - e neće ići! Srbi se se nekako odvojili, ni sam ne znam kako, onda bi trebali i mi. Zašto ne mala državica? Neka sva tri naroda imaju svoje državice i svakome sretno. Što je tu problem? Ako San Marino može funkcionirati kao mini državica, zašto ne bi mogla i Hercegovina? Ma meni je ovo smiješno, neka naš narod traži odcjepljenje i vidjet ćeš kako će im sve dati što traže. Kad čujem riječ entitet kosa mi se diže. Entitet znači postojanje nečega, dakle bitak. Naš narod postoji tu je, fizički je tu. Zar ne shvaćate da traženjem tog famoznog "entiteta" zapravo niječete njegovo postojanje u stvarnosti. Treba tražiti veliko i veliko ćeš dobiti, ne traži mrvice jer i dobiješ mrvice.

VL
ZA
zagabria7
20:47 06.08.2022.

Najbolji su mi komentari ljubitelja Čovićeve politike o kršćanskom zajedništvu protiv muslimana. Ko da nas nisu ti kršćani etnički očistili i razorili nam domovinu. Uzmite si ih doma

VL
DU
Deleted user
21:25 06.08.2022.

Bez Armije BiH nebi bilo Hrvatske u ovom obliku.Bez HV ne bi bilo BiH u ovom obliku.Tocka.BiH Hrvatima pripada 33 posto vlasti na drzavnom nivou,a 50 posto u Federaciji BiH.Predsjednik iste je Marinko Cavara iz HDZ-a BiH.I ima veliku moc.Na terenu je stanje upravo ovakvo.Jedini problem je guzica Dragana Covica a i tome su kumovali Hrvati BiH koji ga ne podnose.Dreku na BiH je poceo Milanovic jer bi sa Covicem i Dodikom u Predsjednistvu ovaj kraj priklonio Rusiji i Srbiji.Politicari lazu ljude ali ponesto ipak ispliva.

VL
DU
Deleted user
00:06 07.08.2022.

Postoji opravdana bojazan da gradjani HR doznaju pravu istinu o zivotu BiH Hrvata.U svakom slucaju ista bi zavrsila saznanjem da je standard istih iznad prosjeka HR.U svakom slucaju dobro je imati rezervnu domovinu koju gradjani HR nemaju.Ista izgradi bolnice,skole.prometnu infrastrukturu.Jos uz to svatko tko je prezivio rat prima braniteljsku naknadu od strane BiH.Naravno i rezervna domovina daje jos jednu.Ukoliko osnujes bilo kakvu poslovnu djelatnost nemoras BiH placati poreze jer je tako uredjeno.Vlasnici svih kladionica u BiH su BiH Hrvati i zakonski ne moraju placaju porez.Kao ni politicari.E to ne moze niti u HR. Tu je i bit danasnjeg sukobaA rezervana te domovina podrzava u tom kriminalu jer si joj potreban na izborima.

VL
Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
21:39 06.08.2022.

BiH, drama Queen Balkana...

VL
DU
Deleted user
18:45 06.08.2022.

Svaka cast gdin Galic! "Koliko su se Hrvatska i hrvatska politika u ratu ogriješile o Bosnu i Bošnjake, toliko se Bošnjaci udaljavaju od Hrvatske i Hrvata u miru. Ništa nije crno-bijelo. Našlo bi se, bez velike potrage, da iz Zagreba još svisoka gledaju na BiH, da se postavljaju pokroviteljski, da zanemaruju da su Bošnjaci najviše frustrirani s onim što su doživjeli u ratu, pa i od Hrvata."....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.