Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKI FAZ:
Povratak na članak

'Bosanska nacija nerealna, kao i to da će se Europa uskoro spojiti u jednu naciju'

Čini se da Bosna i Hercegovina ima svoje vlastito vrijeme: tamo je godinama već pet do dvanaest godina. Barem ako vjerujete onima koji redovito tvrde da je u balkanskoj državi neizbježno ponovno oživljavanje etničkih sukoba, piše ugledni njemački list

Komentari 91

FR
franjo2
12:37 12.01.2021.

Podrška Hrvatima u Bosni i Hercegovini

VL
KU
Kultura
12:40 12.01.2021.

Bosna je utroba Hrvatske samo to komunisticka djeca ne znaju

VL
KU
Kultura
12:42 12.01.2021.

Muslimane iz bosne smo pomagali u zbrinjavanju izbjeglica i ranjenih, naoruzavali ih i obucavali i sad oni nas proglasavaju agresorom. I nisu zasluzili drugo nego jad i bijedu..

VL
DU
Deleted user
12:38 12.01.2021.

Dayton je nesimetrično formirao odnose među narodima. Srbi imaju sva prava i gotovo i svoju državu. Bošnjaci su brojčano nadmoćni u Federaciji koju čine oni i najmalobrojniji Hrvati. Tek u trenutku kada svi odnosi budu ujednačeni i svaka nacionalnost imala nekakav svoj životni prostor, s jednakopravnošću na svim drugim prostorima BiH, e samo onda će biti prosperiteta.

VL
DU
dusanovac
12:43 12.01.2021.

Nije istina da muslimana ima 50%, a kamoli vecina. Popis je radjen uzasno, popisivani su svi muslimani koji su bili u bih 1992, neki od njih davno umrli u inostranstvu, a veliki broj ne zivi uppste u bih, niti ce ikad ziveti, ali eto oni se vode kao da su u bih. Na drugu stranu? Svi hrvati i srbi koji su izbegli se ne racunaju, cak ni oni koji zive, ili borave u hrvatskoj ili srbi, nisu cak racunali ni srbe koji studiraju u beogradu ili novom sadu. Bosnjaka ima izmedju 45-48%, i nisu vecina, vecina su hriscani, srbi i hrvati, koji na zalost zapada i sarajeva, ne zele drzavu bih, vec zele da se pripoje srbiji i hrvatskoj, i to i jeste problem te drzave, vecina gradjana ne priznaje drzavu, niti je voli. Sreca je sto je vecina , postuje, bar i mininalnoj meri, placa poreze, ne radi protiv drzave, ne dize pobune ni gradjansku neposlusnost. Srbi su u 95% zadovoljni sa ovim sto sada imaju, rep srpska je dovoljna, ma sta govorio ovaj balvan dodik, hrvati moraju da se bore sa hegemonijom bosnjaka, na zalost, i ostvare ravnopravnost, i u tome im srbi trebaju pomoci. Bih treba da bude nesto slicno svajcarskoj, svi su svajcarci, ali se ipak zna ko su nemci, francuzi i italijani......

VL
ZA
!zagreb!
13:35 12.01.2021.

Nisu uspjeli napraviti jugoslovene u 70 godina dok je pismenost bila daleko niža. Kako sada nakon toliko vremena i teških rana. Ne smije se nasilno praviti od nekoga nešto.

VL
NO
nordic
12:34 12.01.2021.

Odličan članak! 👍

VL
JB
josip.barisic512@gmail.com
14:03 12.01.2021.

Trenutačno stanje u BiH je rezultat onoga što se pogrešno radilo vjekovima. Tito je dao nacionalnost muslimanima što nikako i niti s ijednog aspekta nije trebao učiniti. Oni s tom nacionalnošću sada traže državu. Po čemu . Na Srbe ne mogu pa se okreću prema malobrojnijim Hrvatima. U Jugoslaviji su sjedili na dvije stolice zbog čega ih mnogi zovu suncokretima. Prava trebaju imati jednaka kao i druga dva naroda u BiH. Narodnost im nikada nije trebalo dati jer je to jedinstven slučaj u svijetu, bez presedana. Nacionalna pitanja i države su davno riješene. U slučaju ne daj Bože , nekog novog rata, na Hrvatsku što se tiče izbjeglica neka ne računaju jer su se pokazali kao krajnje nezahvalni.

VL
II
iifever2
13:19 12.01.2021.

prije cetiri godine je bilo nerealno da ce se Brexit dogodit...

VL
ZA
zagabria5
13:40 12.01.2021.

Članak je protiv hrvatskih interesa jer radi dobivanja jedne petine BIH teritorija koji bi objedinjavao treći etnitet na cjedilu se ostavljaju kompletno ostali BIH Hrvati izvan tog područja. Također Hrvatska se time odriče povijesnog konstitutivnog prava na BIH koja se predaje u ruke velikoj Srbiji na domet Zagreba i u hrvatskom trbuhu. To je pogubna politika, jednako pogubna kao centralizirana BIH koja bi majorizirala BIH Hrvate. Po već ustaljenom običaju sudbinu će iskrojiti stranci a domaći će šutke potpisati, kad se već sami nisu sposobni dogovoriti.

VL
Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
11:27 13.01.2021.

SFRJ se raspala jerje Milošević radio isto ono što Muslimani danas rade: pokušati multietničku državu ustrojiti kao građansku (čitaj: državu većinskog naroda). Ako međunarodna zajednica, koja je onda podržavala Miloševića, nastavi podržavati Bakira Izmetbegovića - dogodit će se isto ono što i 1991. - novi rat!

VL
NO
normalac
15:17 12.01.2021.

Jako žalosti činjenica da se malo poziva na suživot, a spominje se naoružanje. Zar su narodi toliko jadni da bi ratovali? Pa za što? A i nama u RH je šutjeti o unutarnjem uređenju susjeda.

VL
KU
Kultura
13:17 12.01.2021.

Velika srbija, jos malo kad se vojvidina odcijepi ostat ce beogradski pasaluk

VL
AJ
AjdeDe
18:27 12.01.2021.

Gospodine Krešiću vaše djelovanje svih ovih godina je najblaže rečeno nerealno.Rat nije devastirao BiH nego politike koje su do toga dovele.A identitete još uvijek pokušavaju poništit imperijalističke politike iz Zg i Bg. koje su(dogovoreni rat o podjeli BiH) i gurnule narode u bratoubilački rat.Očito je da Zg i Bg ne razumiju BiH jer "ona nije ni Srpska ni Hrvatska ni Muslimanska nego je i Srpska i Hrvatska i Muslimanska".Da su tu stečevinu poštovali manje bi zla bilo u Bosni i Hercegovini.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:49 12.01.2021.

" Bosna će ti reći sve odakle ti prezime "

VL
LU
luminax
08:17 13.01.2021.

Nije u redu da manjine u evropi imaju veća prava nego narodi u BiH.

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
15:46 12.01.2021.

Zašto Bošnjaci ne bi imali svoju državu, imaju izlaz na more, imaju autoputeve, planine, reke, džamije, glavni grad.. Nek puste Hrvate i Srbe da se pripoje matici da žive svoj život, kakav hoće.. Zemlja je naroda koji na njemu živi.. Džaba kad su polja pusta..a svi besni... Bili bi najbolji susedi, komšije, koji bi ipak morali da dele prostor i nebo na kome se nalaze njihove države.. U EU i NATO bi ušli za 3 godina maksimalno..

VL
ZA
Zagor
14:29 12.01.2021.

Nikada se nije govorilo o Europskoj naciji, već o europskoj super državi. Članak je floskula. Trampovaca ima i u EU.

VL
PV
prcko.vita
13:12 12.01.2021.

Djeco, BiH je samo država na papiru, u stvarnosti tu je federacija i Republika srpska koja je ustvari dio Srbije, u skoroj budućnosti to će biti i formalno Srbija. Što mislite, zašto se Srbija toliko naoružava? Čeka se samo zeleno svjetlo od Kine i Rusije. Može lako biti i da će dijelovi Hrvatske prodati i pridodati Velikoj Srbiji.

VL
NO
normalac
15:09 12.01.2021.

Hrvati i Bošnjaci su uvijek imali dobre odnose. I trebaju se truditi da se tako nastavi. Moraju uvažavati jedni druge. Moraju razvijati demokraciju u njihovoj državi. Neka dijalogom uz meďunarodnu pomoć rješavaju svoje probleme. Mi iz Hrvatske trebamo im biti prijatelji, pomoć samo ako oni to traže. Nemojmo si dopustiti sramotu miješajući se u susjednu državu. Želimo im sreću i da demokratski rješavaju svoje stvari. Budimo im istinski, demokratski prijatelji i neka nas ništa i nikada ne djeli, a da ne bi mogli razgovarati.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.