Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bosančić predstavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Vinkovaca, Banožić oštro odgovorio Josipu Dabri

Predizborni program Ivana Bosančića dio je koncepta Vlade Andreja Plenkovića za uspješni razvoj i napredak Hrvatske, istakao je Banožić.
15. ožujka 2021. u 17:09 3 komentara 367 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Pod sloganom "Siguran izbor“ gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić (HDZ) najavio je svoju kandidaturu za još jedan mandat na mjestu gradonačelnika. Predstavljajući svoju kandidaturu, kojoj su nazočili i ministar obrane i predsjednik županijskog HDZ-a Mario Banožić te Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, Bosančić je kazao kako će u naredne četiri godine fokus njegovoga rada biti razvoj gospodarstva kao i nastavak dovođenja visokoškolskih ustanova u Vinkovce.

Obitelj Vujnović dobila drvenu kuću koju su izradili volonteri iz Austrije Kako ubrzati obnovu? Za gradnju potrebno pet dana, a garancija traje 50 godina

Govoreći o učinjenome tijekom četiri godine kazao je kako je izgrađena obilaznica, Poduzetnički inkubator, sanirane su ulice, nogostupi, radilo se na energetskoj obnovi zgrada… Prema njegovim riječima u isto vrijeme radilo se i na podizanju gospodarstva pa je tako u broj poduzetnika u Vinkovcima, tijekom te četiri godine, narastao za novih 130.

- U te četiri godine u Vinkovcima je otvoreno 1.054 novih radnih mjesta, bruto plaća je u gradu porasla za 867 kuna dok su za 48 posto porasli poslovni prihodi vinkovačkih poduzetnika, kazao je Bosančić

Najavio je kako na izborima 16. svibnja, s obzirom na podršku i potporu građana, očekuje pobjedu u prvom krugu te da će i tijekom iduće četiri godine nastaviti istim tempom. Govoreći o planovima kazao je kako je u pripremi nova gospodarska zona površine 110 hektara ali i da će se ići s daljim smanjenjem stope prireza. Najavio je kako je plan da se stopa prireza i ukine kao i što će biti ukinut porez na potrošnju. Najavio je i gradnju otvorenih bazena, izgradnju vrtića, osiguravanje uvjeta da sva djeca osnovnih škola idu u jednu smjenu, obnovu i izgradnju gradske tržnice…

Govoreći o kandidaturi Bosančića predsjednik HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije Mario Banožić je rekao kako su Vinkovci primjer kako se u Vinkovcima stvara jedna nova kultura življenja kao i kako se projekt Slavonija, Baranja i Srijem može provoditi i uspješno realizirati sredstva.

- Predizborni program Ivana Bosančića dio je koncepta Vlade Andreja Plenkovića za uspješni razvoj i napredak Hrvatske, istakao je Banožić.

PUZ Prepoznajete li osobe s fotografija? Strava u Zagrebu: Srušili ženu, pa je tramvaj vukao 3 metra. Policija traži dvojicu muškaraca

Odgovarajući na upite novinare i prozivke od Josipa Dabre, inače bivšeg člana HDZ-a koji se kandidirao za župana, poručio je kako je HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji stabilan i čvrst.

- Josip Dabro je proizvod prijašnjeg lošeg delegatskog sustava unutar HDZ-a. On u protekle četiri godine nije rekao niti rečenicu na sjednicama Županijske skupštine. Ja ocjenjujem da njegov rad i angažman nije bio dobar da bi bio kandidat za župana. Ne bavi se projektima, ne radi i ne zna i mislim da zaslužujemo puno boljeg župana, rekao je Banožić.

Kazao je i kako s obzirom na retoriku i prozivke Dabro spada u red političara na razini mjesnih zajednica. Prokomentirao je i Dabrine tvrdnje o „ministarskoj šumi“ i Tomislavu Čuljku kao glavnom stranačkom kadroviku kazavši kako se Čuljak četiri godine nije nigdje kandidirao kao i da je on lovac i lovočuvar u dva društva ali da niti jedno nije od Tomislava Čuljka.

- Josip Dabro u svojoj nemoći i neznanju pokušava sebe nabildati na način da proziva neke ljude koji imaju ili su imali političku težinu. Na taj način on pokušava sebi dati na značaju da je nekakav relevantan igrač za ove izbore. Dabro je za mene čovjek koji ima političku razinu otprilike razine mjesne zajednice. On ne nudi niti jedan program, ne nudi niti jedan projekt na kojem će raditi, zaključio je Banožić. 

 

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
 • 402:

  Cim si iz HDZ iabor je ,,siguran,,?

 • Penkala80:

  Ovaj kao da je kopija Dabe, ćelava glava i tup pogled sve govori! Pretpostavljam da mu obrazovanje sigurno ima veze sa Bosnom!

 • Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
  Anemija_talasemijaEU-bekrija:

  Nekad je u Vinkovcima vladao ban Šokčević , a vidi sada , koalicija Bosancic Stanimirovic