Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarci u šoku
Povratak na članak

Bosanac: Sramotna presuda! Za Ovčaru je nagrađen, Haag je umro

Čovjeku koji je odgovoran za smrt 3000 ljudi Haaški je sud umanjio kaznu, a Vukovarci su očekivali da će biti viša ili ista

Komentari 541

GU
Guderian
09:06 09.12.2010.

Cjelokupna djelatnost haškog suda od njegova nastanka je bila prebaciti krivnju za rat na žrtvu i to je od početka bilo jasno svima,osim našim vlastima(možda i njima). Sjetimo se samo kako su ustrajno radili na traženju bilo kakve pogreške kod nas dok su evidentne velikosrbijanske zločine ignorirali(rušenje Vukovara i ist Slavonije,progon 350 000 nesrba,miniranje brane Peruča,napad na Zagreb,Ovčara,Škabrnja,Dubrovnik,pokolji u Bosni,silovanja 35 000 muslimanki,progon 600 000 muslimana i 250 000 hrvata,uništenje Goražda,opsada Sarajeva,pokolji na Kosovu,uostalom vezali su i njihove promatrače za ciljeve što nisu radili ni najozloglašeniji u povijesti). Moglo bi se dan i noć pisati šta je sve ta prljava srbijanska četnička banda radila na ovim prostorima no svejedno je jer britanska politika koja prevladava u hagu je odlučila rehabilitirati srpstvo i u tome ima podršku i naših domačih izdajnika,naivaca i jugonostalgičara. Glavnu krivicu snose pokojni Račan,zatim Mesić i Sanader i dio medija koji su nekim čudom početkom stoljeća prešli u neka nejasna vlasništa,no imaju sasvim jasnu namjeru pisanja: umanjiti velikosrbijanske zločine a na višu razinu podići braniteljske znantno manje zločine kojih je bilo ali i da nije izmislili bi ih. Najkomičnije(ili nije)je što onaj hupak Bramertz još laprda o topničkim dnevnicima i to uoči smanjenja presude ubojici Vukovara i ona organizacija ušljivaca iz Amnestya nema srama i spominje Merčepa ,pa i Domazeta(neznam samo zašto njega),te Sisak i slično. Iako je sada kasno naša vlada bi morala diplomatskim djelovanjem ako ništa drugo prokazati barem našim prijateljima djelovanje haga i tražiti redefiniranje zapovjedne odgovornosti(ili njezino konačno definiranje)i otvoreno pred cijelim svijetom odbaciti Bramertzove pritužbe(pokrenuti proces protiv Carle del ponte jer je lažno optuživala i Hrvatskoj napravila štetu) te sukladno Šljivančaninom poučku tražiti oslobađanje haških pritvorenika.Pa neka oslobode i Šešelja,hebo im on mater!

VL
TC
tigar-cro007
09:20 09.12.2010.

SVIMA, KOJI PODRŽAVAJU ŠLJIVNČANINA; samo, želim da vam se, pojavi, jedan \"Šljivančanin\" i, poubija svu obitelj, rođake, kumove, prijatelje, susjede i sugrađane!!!! Naravno , i, da, jedan dio.......pošalje u konc-logore!!!!! E, nakon toga bih volio čitati vaše komentare!!!!!

VL
OB
-obrisani-
18:54 08.12.2010.

Nema veze! Ionako je jedino Božji sud relevantan i konačan!

VL
MA
marko53
18:54 08.12.2010.

Gospođa Bosanac prije par dana pozdravlja dolazak Tadića u Vukovar. Da se bar okrenula leđima kao majke u crnom.

VL
Avatar razocarani
razocarani
18:55 08.12.2010.

Janeze sto radis na Hrvatskom forumu tu su i onako svi za tebe hendikepirani ustvari ti si uljez ti to nemozes razumijeti...............

VL
BA
Babaroga
19:46 08.12.2010.

@ Houston Kako se samo usuđuješ u spominjati Oluju i NDH u istom kontekstu, još k tome za ovo drugo upotrebljavati riječ braniti ? Đubre ljudsko. Zaslužio si biti cimer u ćeliji ovome na slici.

VL
OB
-obrisani-
20:24 08.12.2010.

uvek sam mislio da je hag pod direktnim politickim uticajem USA i EU,hrvatskih saveznika...sad cujem da srbi tamo kolo vode,vedre i oblace....hehehehe....kazem i ovih deset godina je sramota,trebao je davno ovaj balvan da bude na slobodi i uziva u penziji i svim pocastima.

VL
OB
-obrisani-
20:25 08.12.2010.

milutine ,šokac nisam i hvala bogu da su nestala ta vremena kad se tuklo za slobodu mišljenja,ja sam prvo čovek pa tek onda srbin a hrvat nisam ne znam is kog si ti sela i neću te više bratkati jerr ti kao takav samo sramotiš nas srbe i dozvoljavaš ovim pojedinim bolesnicima da se naslađuju

VL
OB
-obrisani-
20:26 08.12.2010.

Ne spašava Samo Sloga Srbina nego očito pomogne i Haaški sud..

VL
OB
-obrisani-
20:26 08.12.2010.

milutine samo mi reci gde sam ja to pljuvao po srbiji ako je patriotizam braniti budale samo zato što su moji onda ja i nisam patriota i to mi je onda baš drago

VL
OZ
ozujsko
20:26 08.12.2010.

ma on ni je Hrvatski general i clan HDZ-a,on je srbin i njega brani cijela srbija.

VL
OB
-obrisani-
21:28 08.12.2010.

A sad idemo dalje: Mesić bi glasao za intervenciju tzv. jna ali nije mogao upravo iz razloga koje Vasiljević navodi, kako Mesić ne smije javno pristati na intervenciju. Zbog toga se uzdao u BiH Srbina Bogića Bogićevića, ali taj čovjek je bio protiv te intervencije, što je najbolji dokaz da i među Srbima ima dobrih ljudi, kao i to da među Hrvatima ima velikih govana. Govana poput Mesića koji nije javno dao zeleno svjetlo tzv. jna za intervenciju, pa je to učinio drugi Hrvat, Ante Marković, kada je donio dvije odluke u svojstvu predsjednika tadašnjeg SIV-a odnosno saveznog izvršnog vijeća, dakle savezne jugoslavenske vlade, kojim je dao zeleno svijetlo takozvanoj jna za intervenciju u Sloveniji, točnije, pustio je zvijer sa lanca, i ta zvijer se više nije mogla staviti pod nadzor. Tako se tzv. jna izravno stavila na stranu agresora i u ratu u Hrvatskoj. Mesić se nije nakon toga vraćao u Beograd, a u svom svjedočenju u slučaju Blaškić Mesić tvrdi kako je ostao u Beogradu sve do kraja 1991. godine, a u svojoj knizi „Kako sam rušio jugoslaviju“ navodi kako je s te dužnosti skinut tek 5. Prosinca 1991. godine. Jasno i očigledno jest da je posrijedi bio deal, kojim je trebalo zaštiti Antu Markovića koji je nelegalno i nelegitmno pustio zvijer sa lanca, Budimira Lončara koji je najzaslužniji za uvođenje embarga na uvoz oružja, samog Mesića koji na haškom sudu pod prisegom tvrdi kako je u vrijeme vukovarskog masakra bio u Beogradu, pa je prema tome trebalo spustiti odgovornost za zločin u Vukovaru na najnižu moguću razinu, kako ne bi pali Kadijević i Adžić, a skupa s njima Mesić, Lončar i Marković. To su pravi zločinci, a ovi kokošari poput Stanimirovića i slično, to je obična šaka jada koja bez jugovojske nikad ne bi osvojila ni pedlja, i ne samo to, nego uopće ne bi bilo potrebe osnivati HV, pošto bi MUP RH to odradio bez problema. Neki od drveća ne vide šumu. Ja im u tome nisam kriv!

VL
Avatar atrpimir
atrpimir
21:29 08.12.2010.

Pa nitko od naših sukreatora vanjske poltike - premijer/ka a ni predsjednik ni da zucnu ....

VL
OB
-obrisani-
22:40 08.12.2010.

Šljivančanin nagrađen a i Jopsipović nagrađen u četničkoj paradržavici Republici Srpskoj ! PravDa ? Za Šljivančanina i Josipovića sigurno DA ! ############################################################

VL
DR
dreamteam
21:47 08.12.2010.

A nase izdajice poslale tamo nase generale i lizu straznjicu tom \"casnom sudu\". Prokleti bili.

VL
OB
-obrisani-
21:59 08.12.2010.

e jbg...nista sad ne razumem,ima vlaskih,sumadijskih,dalmatinskih....kako nas to vi hrvati delite,nisam cuo da postoji ta podela medju nama....al stvarno nisam,daj pojasni mi.

VL
LI
Lisnjak
22:00 08.12.2010.

ovakova kazna daje poticaj za novu agresiju. kako razumjeti haag?. jedino tako da hrvat mora uvijek biti spreman za dom.

VL
CR
cruela
22:28 08.12.2010.

Imaš pravo Milutine da je ovo samo trenutno stanje. I Vojvodina će otići, možda i Sandžak, ako baš hoćeš množinu, ostaće srpske zemlje Beogradski pašaluk i Šumadija.

VL
DU
Deleted user
23:08 08.12.2010.

Koja je to istina? Da su se Hrvati sami poubijali i srušili Vukovar! Da su sami granatirali grad kao Sarajlije tržnicu Markale. Izvršili kolektivno samoubojstvo kao Srebreničani. Koja je to istina? Jedva čekam da mi predsjednici Tadić i Josipović to otkriju.

VL
PI
pistaljka
23:38 08.12.2010.

08.12.2010. u 23:31h mlijeko je napisao/la: - (Čestitam i potpisujem!) Bitno da ona \"naša gamad od sudaca\" odreže generalu Norcu onako sramotno visoku presudu, a onaj \"izdajica\" od predsjednika mu oduzme činove. I onda se mi čudimo što nas ovi u Hagu ovako tretiraju, kad i sami svojim ljudima ne vjerujemo. Izgleda da će nam trebati novi\"domovinski rat\" protiv ove naše gamadi. 08.12.2010. u 22:28h Houston**** je napisao/la: - (Čestitam i potpisujem!) Svaka cast Australskim Hrvatima Mnogi u Domovini ne zele cuti za \"Iseljenu Hrvatsku\", koja je podnijela samo kap u moru naspram onoga sto su podnijeli Hrvatski Branitelji I Gradjani Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata. Ali cinjenice kazu da nisu svi Iseljenici tipa, Mudrinic, Buljubasic, Sarinic, Sanader ili Rizvanbegovic (zar je on Hrvat), jer obican mali Hrvat smrtnik u Iseljenistvu je davao kako je i koliko mogao, neki su cak dizali kredite i prodavali imovinu da bi pomogli Domovini u najtezim trenucima, a za uzvrat nisu trazili nista, kao gore navedeni karijeristi, lazovi, hohstapleri, narcisoidi i izdajice. Iseljeni mali covjek Hrvati u dusi i srcu, posteni i radisni samo su trazili i sanjali o SLOBODNOJ I PRAVEDNOJ HRVATSKOJ DRZAVI, DA HRVATI JEDNOM BUDU SVOJI NA SVOME, ali izgleda i taj san se rusi kao kula od karata, zbog Izdajstva Hrvatske Drzave I Hrvatskog naroda od strane Hrvatskih politicara, Vlade I Sabora. Lako je nama bilo davati lovu, pomoc i donacije, ali nije bilo lako Hrvatskim Braniteljima na prvoj crti bojisnice, koji su stavili svoje zivote za obranu \"Lijepe Nase\". Hrvatska Drzava, Hrvatski Narod u Domovini I Iseljenistvu nikada ne bi smio zaboraviti na zrtve koje su podnijeli ti momci i cure, ali izgleda jos jednom ponavlja se Hrvatska tragicna povijest. Hrvatski Izdajnicki Politicari i dalje nastavljaju biti sluge Divljeg Zapada, te i dalje ruse i unistavaju Hrvatsku Drzavu kao da je Hrvatska njihova osobna \"Kurva\". Jedinu gresku koju Hrvatski Branitelji imaju je da nisu na vrijeme pocistili smece u Hrvatskoj Vladi I Saboru, Izdajnike u Hrvatskoj kao sto je ucinila Hrvatska Australska Zajednica, koja je ocistila svoje smece davne 2000 godine, pa su tako neki lazni Hrvati se iselili da se vise nikada ne bi vratili u Sydney ili Melbourne, o Perthu da ne govorimo. Otisli su toliko daleko da vise ni njihovi najblizi ne znaju gdje su od straha od osvete. Mozda je i vrijeme da I Domovinska Hrvatska I ostatak Iseljene Hrvatske podju putem Australskih Hrvata, ocisti smece i stavi ga na stup srama pa da se jednom zauvijek rijesimo Izdajnika u svoji redovima, kojima je blizi misko iz nisa ili koji igraju srpsku kocku kockicu i bockau se sa srbima, nego sto im je bliza MAJKA DOMOVINA HRVATSKA

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 28 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.