Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na ukrajinskim granicama

Borrell: Rusija gomila preko 150 tisuća vojnika, postoji mogućnost da se dogodi incident

EU Foreign affairs ministers discuss developments in Ukraine, via video meeting in Brussels
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
19.04.2021.
u 16:15

Borrell je pohvalio Ukrajinu za suzdržanost i zatražio od Rusije hitno krene s popuštanjem napetosti

Rusija gomila preko 150 tisuća vojnika, što je najveći broj zabilježen na ukrajinskim granicama i postoji mogućnost da se dogodi neki incident, izjavio u ponedjeljak visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

“Situacija je zabrinjavajuća, ne možemo isključiti da se dogodi incident”, rekao je Borrell na konferenciji za novinare nakon završetka sastanka ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

Borrell je pohvalio Ukrajinu za suzdržanost i zatražio od Rusije hitno krene s popuštanjem napetosti.

Visoki predstavnik je također izrazio zabrinutost zbog zdravstvenog stanja ruskog oporbenog aktivista Alekseja Navaljnog.

Navaljni je 31. ožujka prestao uzimati hranu prosvjedujući protiv loših uvjeta u zatvoru. Navaljni, koji se žali da ima herniju diska, optužuje zatvorske vlasti da mu uskraćuju pristup liječniku i lijekovima.

“Ruske mu vlasti moraju omogućiti da ima pristup liječnicima u koje ima povjerenje. Oni su odgovorni za njegovu sigurnost i zdravlje”, rekao je Borrell.

Međutim, Europska unija ne priprema nikakve nove sankcije protiv Rusije zbog gomilanja trupa na ukrajinskoj granici i zbog Navaljnog.

“Za sada se na tome ne radi. Stvari se mogu promijeniti, ali sada je takva situacija”, rekao je Borrell.

VIDEO Navaljni se ukrcao u zrakoplov za Rusiju

Komentara 9

JO
jorgen
17:11 19.04.2021.

Zanimljivo kako su ovi 'uglednici' zabrinuti za stanje stranog plaćenika Navaljnog - ali niti jednu kritiku nikada nisu uputili Velikoj Britaniji koja se iživljava već godinama nad Assangeom samo zato jer se usudio objaviti istinu?

ME
Meter
16:40 19.04.2021.

A tko se gomila s druge strane ruske granice, to nije prijetnja?

MP
miroslav.petkovic.7564
16:28 19.04.2021.

Ajd Boreli samo mlatis praznu slamu.I sam znas da od tog nista nema samo prazna prica. Rusija je u svojim granican.Ne dolazite na njihove granice i sve ce bit u redu...Rusi kazu davno su presli sve crvene linije od devedesetieti god pa nadalje.Mi bili dobri prema njima a oni koristili nasu dobrotu..Nije trebalo cackat mecku.Kazu rusi gotovo je sve se u satu promjenilo znaci dalje od njihovi granica.Biden je doveo sukob sa rusijom do ivice rata pa zove Putina vidio voda dosla do grla..Samo srbe ponizio Rusi im rekli sto dalje od nase ovale pa su vratili ameri dva broda u sredozemlje da da plase galebove sad..Razocara se Cepiga..Sta kazu domaci Amerikanci takva je realnost..Manje Holivudski filmova gledat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije