Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boro Grubišić:

U Brodskoj županiji u pet godina ubilo se pet policajaca

boro grubišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.05.2015.
u 09:53

- Beznađe i siromaštvo doprinose apatiji i psihičkim problemima, a onda i samoubojstvima - ističe Grubišić

U Brodsko-posavskoj županiji u proteklih pet godina samoubojstvo je počinilo petero policijskih službenika.

Podatak je to koji je na jučerašnjoj raspravi u Hrvatskom saboru iznio zastupnik Boro Grubišić.

Slučaj 37-godišnje policajke koja je u utorak dignula ruku na sebe na radnome mjestu u brodskoj policijskoj postaji bio je, kaže, okidač koji ga je natjerao da ukaže na nedopustiv način na koji država (ne) skrbi o policiji u tom dijelu Hrvatske. Prema njegovim riječima, uvjeti u kojima radi brodska policija katastrofalno su loši, a teret ogroman.

- Nedopustivo je da policijska uprava čijim područjem prolazi 130 kilometara autoceste i koja ima četiri granična prijelaza preko kojih nam iz Bosne dolaze šverc, droga i kriminal, bude rangirana u najlošiju, četvrtu kategoriju – kaže Grubišić i pojašnjava kako lošija kategorija znači i manji broj djelatnika u pojedinim odjelima.

On dodaje kako, unatoč činjenici da je policija u Brodskoj županiji kontinuirano preopterećena i nedostaje joj kadrova, njezini službenici već 20 godina nisu imali sistematski liječnički pregled, jer država nema novca. Istodobno, Hrvatske šume bez problema državnim novcem organiziraju preglede za tisuće svojih djelatnika. Usto, dodaje, ova policijska uprava radi na tri lokacije jer nova zgrada u koju su se  trebali preseliti nikada nije izgrađena.

- Beznađe i siromaštvo pridonose apatiji i psihičkim problemima, a onda i samoubojstvima - ističe Grubišić.

>> U tjedan dana čak tri policajca počinila su samoubojstvo

Komentara 4

Avatar jwayne
jwayne
10:44 22.05.2015.

Beznađu i siromaštvu koje spominjete gospodine Boro, pridonijeli ste i Vi, tako što ste se na jedan dan otišli u mirovinu, ne bi li imali povlaštenu saborsku mirovinu. DNO DNA ... niže ne može!

BI
bihhib
13:10 22.05.2015.

Na lijecnicki idu i hrvatske vode a policajci su ti koji svasta vide i produ u karijeri. Ne daj Boze da mi treba pomoc i kako da mi pomognu kad njima nitko ne pomaze

OB
Objektivno...
14:07 22.05.2015.

Preko ovih samoubojstava ne bi trebalo tek tako prijeći... Poruka je puno dublja. Treba vidjeti uzroke. Ne ubijaju se iz zabave niti se igraju ruskog ruleta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije