Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Boris Žgomba ponovno izabran za člana izvršnog odbora ECTAA-e

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i touroperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz EU-a, predstavlja oko 123.000 poduzeća, među kojima i ona iz Hrvatske čija su Udruženja putničkih agencija HGK i Udruga hrvatskih putničkih agencija u članstvu od 2005. godine
23. lipnja 2022. u 17:02 0 komentara 65 prikaza
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

Na Izbornoj sjednici Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (The European travel agents’ and tour operators’ associations - ECTAA) koja je održana na Cipru, uz tri kandidata, ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e, hrvatski predstavnik, Predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, dosadašnji član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) te predsjednik Uprave Unilinea, vodeće destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i regiji Boris Žgomba, na razdoblje od 2022. do 2024. godine.

“Velika mi je čast što sam još jednom dobio priliku biti članom izvršnog odbora ECTAA, ključnog  europskog udruženja, kada su u pitanju turističke agencije i turoperatori, kroz koje se javno zalažemo za politike koje će dodatno unaprijediti poslovanje u turizmu. Kao i dosad, jedan mi je od prioriteta jačanje svijesti o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo, kako kod Europske komisije, tako i kod nacionalnih tijela”, naglasio je Žgomba.

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i touroperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz EU-a, predstavlja oko 123.000 poduzeća, među kojima i ona iz Hrvatske čija su Udruženja putničkih agencija HGK i Udruga hrvatskih putničkih agencija u članstvu od 2005. godine. Članovi ECTAA-e zapošljavaju gotovo 500 tisuća ljudi procjenjuje se da generiraju više od 170 milijardi EUR godišnje što naravno utječe i na njihovu poziciju na globalnoj turističkoj sceni. Naime, ECTAA je u Bruxellesu prepoznata od strane industrije i donositelja odluka kao glavni predstavnik putničkih agenata i turoperatora te je cijenjeni konzultantski partner o svim politikama koje mogu utjecati na aktivnosti turističkih agenata i turoperatora. Aktivnosti ECTAA kreću se od pitanja politike Europske unije (turistička politika, zaštita potrošača, vizna politika, standardi itd.) i pitanja IATA-e do pitanja odredišta (promocija odabranih destinacija, bavljenje pitanjima destinacije, kao što su zdravlje i sigurnost, ograničenja putovanja, itd.).

Chloe Morello
POPULARNA BLOGERICA
Od svojih obožavatelja tražila modni savjet, no oni su primijetili neuobičajen detalj na slici
Plastični čep
PAMETNO RJEŠENJE
Ovo je najčešći otpad koji smo pronašli na našim akcijama čišćenja, nismo to očekivali
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.