Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ŠIBENIKU

Bori se za život: Vozač romobila završio u bolnici nakon sudara s automobilom

Očevid
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
28.07.2020.
u 09:42

O ovoj prometnoj nesreći će biti izvješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka će biti podnijet Obvezni prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama - istakla je Marica Kosor glasnogovornica šibenske policije.

U prometnoj nesreći koje se dogodila jučer, 27. srpnja oko 21 sat na državnoj cesti D-8 u Brodarici 43-godišnji pješak je zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog kojih je prevezen u Klinički bolnički centra Split, na daljnje liječenje. 

- Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 43-godišnjak pri upravljanju s pomoćnim pješačkim sredstvom, električnim romobilom, krećući se u mjestu Brodarica, asfaltom površinom s istočne strane kolnika državne ceste D8, nakon čega s romobilom započinje prelaziti kolnik državne ceste, a da se prethodno, prije stupanja na kolnik, nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, uslijed čega na istočnoj prometnoj traci kolnika na bočni dio njegovog tijela i romobila prednjim dijelom nalijeće osobni automobil Nissan micra, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 90-godišnji vozač. Tom prilikom od siline udara vozila pješak tijelom udara prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila, nakon čega zajedno s romobilom biva odbačen prema naprijed i potom pada na kolnik. 

O ovoj prometnoj nesreći će biti izvješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka će biti podnijet Obvezni prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama - istakla je Marica Kosor glasnogovornica šibenske policije.

Ključne riječi

Komentara 10

NE
Neo001
16:32 28.07.2020.

Romobilisti, biciklisti opasnost su za vozače i za pješake. A ipak kako može biti 90 godišnjak za volanom ?

AJ
ajdemipopusi
11:54 28.07.2020.

Organ donor u pokusaju.

DU
Deleted user
10:19 28.07.2020.

Eto i njima prekršajne prijave. Još da se malo više pažnje posveti biciklistima koji se voze kako žele a ne kako bi trebali. Imam jedan zanimljivi primjer za to. Na manjem raskrižju sa ucrtanom zebrom propuštam m biciklistu preko zebree i skerčem lijevo. Samo što sam prešao metar, dva evo njega opet na zebri. Da li ne postoji pravilo da se preko pješačkog prijelaza bicikl treba gurati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije