Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika kladuša

Borca protiv radikalnog islama imama Beganovića opet izboli nožem

nož
Dino Stanin/PIXSELL
26.05.2015.
u 22:07

Vjeruje se da su Selvedina Beganovića i peti put
napali jer se protivi odlascima mladih na
ratišta u Siriju i Irak

Selvedin Beganović, imam koji je upozoravao na problem odlazaka mještana u rat u Siriju, napadnut je jučer peti put. Efendija Beganović, imam u džematu Trnovo u Velikoj Kladuši, izboden je nožem oko 14 sati u džamiji, objavio je "Avaz". Nepoznati napadač izbo ga je na više mjesta po ruci, vratu i prsima.

Beganović je prije ovoga posljednji put napadnut u veljači ove godine kada ga je nepoznata osoba također izbola nožem, ispred imamske kuće. Tada je uboden nožem u više dijelova tijela, a ozljede nisu bile opasne po život. Policija je tada pozvala četiri osobe na razgovor.

Prvi napad na Selvedina Beganovića dogodio se 8. prosinca 2014. navečer kada je Beganović izboden nožem. I drugi napad, pet dana kasnije, 13. prosinca prošle godine, također navečer, dogodio se na ulazu u džamiju. Nepoznati napadač tada je Beganovića udario s leđa tvrdim predmetom te je on izgubio svijest. Treći napad dogodio se prvi dan 2015. Nepoznati napadač tada ga je ubo nožem na dva mjesta, jedan ubod bio je u predjelu srca, na sreću, nedovoljno dubok da bi usmrtio Beganovića. Sumnja se da se Beganovića napada zbog protivljenja odlascima mladih na ratišta u Siriju i Irak. On je i svjedok protiv Huseina Bilala Bosnića, optuženog za kazneno djelo javnog poticanja na terorističke aktivnosti vezane uz vrbovanje mladih u Irak i Siriju u borbi za Islamsku državu. 

>>Opet napadnut imam koji je osudio vehabije

>>Granicu RH kod Velike Kladuše od prodora ISIL-ovaca brani imam

Komentara 7

Avatar Lutkica
Lutkica
23:39 26.05.2015.

pa što rade institucije u toj državi kad je ovaj čovjek napadnut 5 puta i nikome ništa

ĐU
đurđa202
23:27 26.05.2015.

Strašno,zašto ne zaštite jadnog čovjeka?

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
23:55 26.05.2015.

Sta rade? Pa te iste institucije presutno odobravaju i vehabije i Islamsku drzavu i sve sto ona nosi.Samo jos nisu dovoljno hrabri da to javno iznesu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije